Salade in een bakje van filodeeg

Tijdens het diner op eerste kerstdag passeerde o.a. deze salade de revue. Gezond en ontzettend lekker!

Recept salade in een bakje van filodeeg

Ingrediënten:

 •  80 gram (bolletje) verse geitenkaas
 • 25 gram gemengde salade
 • 10 gram spekjes
 • 15 gram rode bieten
 • 15 gram rauwe walnoten
 • 6 gram rode punt paprika
 • 25 gram sinaasappel & gember jam (ST. Dalfour)
 • 2 vellen filodeeg
 • 5 gram roomboter

Bereiding:

 1.  Doe de filodeeg in een vorm naar keuze. Smeer deze vorm in met roomboter, zodat de filodeeg niet blijft plakken aan de vorm. Doe de vorm met filodeeg voor circa 5 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
 2. Was de sla in een sla centrifuge.
 3. Bak de spekjes kort in de pan (boter of olie niet nodig) en snij ze vervolgens in stukjes.
 4. Koop de rode bietjes al gekookt (bij de groenteboer o.a. te verkrijgen) en snij ze in stukjes.
 5. Rasp of snij de paprika in dunne reepjes.
 6. Doe de geitenkaas voor een paar minuten op de stand ‘grill’ in de oven voor ongeveer 2 minuten. Zorg ervoor dat de kaas niet smelt.
 7. Doe de sla in een kommetje van filodeeg en leg de geitenkaas in het midden. Doe over de geitenkaas de jam en reepjes paprika. Strooi tot slot de spekjes, rode bieten en walnoten over de salade.

Het bakje van filodeeg is in principe niet nodig, maar tijdens een etentje is het wel een mooie decoratie.

De voedingswaarde hierboven zijn inclusief de filodeeg en roomboter. Wanneer je de filodeeg (en roomboter) niet op eet, schrap je al 204 kcal.

Voedingswaarden:

Aantal personen: 1
Calorieën 597 kcal
Koolhydraten 48 gram
Eiwitten 20 gram
Vetten 35 gram

Number of posts: 
572
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram