Salade in een bakje van filodeeg
Salade in een bakje van filodeeg
02 januari 2015 

Salade in een bakje van filodeeg

Tijdens het diner op eerste kerstdag passeerde o.a. deze salade de revue. Gezond en ontzettend lekker!

Recept salade in een bakje van filodeeg

Ingrediënten:

  •  80 gram (bolletje) verse geitenkaas
  • 25 gram gemengde salade
  • 10 gram spekjes
  • 15 gram rode bieten
  • 15 gram rauwe walnoten
  • 6 gram rode punt paprika
  • 25 gram sinaasappel & gember jam (ST. Dalfour)
  • 2 vellen filodeeg
  • 5 gram roomboter

Bereiding:

  1.  Doe de filodeeg in een vorm naar keuze. Smeer deze vorm in met roomboter, zodat de filodeeg niet blijft plakken aan de vorm. Doe de vorm met filodeeg voor circa 5 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
  2. Was de sla in een sla centrifuge.
  3. Bak de spekjes kort in de pan (boter of olie niet nodig) en snij ze vervolgens in stukjes.
  4. Koop de rode bietjes al gekookt (bij de groenteboer o.a. te verkrijgen) en snij ze in stukjes.
  5. Rasp of snij de paprika in dunne reepjes.
  6. Doe de geitenkaas voor een paar minuten op de stand ‘grill’ in de oven voor ongeveer 2 minuten. Zorg ervoor dat de kaas niet smelt.
  7. Doe de sla in een kommetje van filodeeg en leg de geitenkaas in het midden. Doe over de geitenkaas de jam en reepjes paprika. Strooi tot slot de spekjes, rode bieten en walnoten over de salade.

Het bakje van filodeeg is in principe niet nodig, maar tijdens een etentje is het wel een mooie decoratie.

De voedingswaarde hierboven zijn inclusief de filodeeg en roomboter. Wanneer je de filodeeg (en roomboter) niet op eet, schrap je al 204 kcal.

Voedingswaarden:

Aantal personen: 1
Calorieën 597 kcal
Koolhydraten 48 gram
Eiwitten 20 gram
Vetten 35 gram

Over de schrijver
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23. Daarnaast ben ik Nederlands Kampioen Judo geworden onder de 15 jaar en heb ik daarna nog op verschillende judotoernooien gestaan – waaronder het EK. Ook stond ik bij de senioren enkele keren op het podium. Doordat ik op jonge leeftijd al in aanraking kwam met de topsport ontstond er bij mij al vroeg interesse in het optimaliseren van voeding en training.Ik heb verschillende certificaten en diploma’s gehaald en ben jarenlang begeleid door Paul Lammers, een van de beste krachttrainers van Nederland. Ik blijf mijn kennis tot op de dag van vandaag bijspijkeren om mijn klanten zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.
Reactie plaatsen