Rosbiefsalade

De rosbiefsalade van TLV-er Eveline!

Recept Rosbiefsalade

Ingrediënten:

  •  75 gram sla
  • 30 gram bosui
  • 50 gram rosbief
  • 40 gram cherry tomaatjes
  • 15 gram pijnboompitten
  • 1 ei

Vinaigrette dressing:

  • 2 el Bertolli balsamico dressing
  • 2 el witte wijn azijn
  • 2 el honing
  • Mespuntje mosterd
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding:

  1. Kook het ei.
  2. Doe de balsamico, witte wijn azijn, honing en mosterd in een kom en meng het mengsel door elkaar.
  3. Halveer de tomaatjes en snijd de bosui in kleine ringetjes.
  4. Voeg de sla, tomaatjes en bosui toe en meng met de dressing.
  5. Schep het op een bord en bedek met plakjes rosbief en het ei.
  6. Bestrooi de salade met geroosterde pijnboompitjes.

Handige tip:

Als avondeten kan je er nog wat zoete aardappels bij serveren. Bak de aardappels in kokosolie met daarover wat kaneel. Erg lekker als bijgerecht.

Voedingswaarden:

Aantal personen: 1
Calorieën 412 kcal
Koolhydraten 12 gram
Eiwitten 38 gram
Vetten 23 gram

Over de schrijver
Reactie plaatsen