Mijn reis is er eentje met zijn ups en downs, judo en crossfit
08 juni 2016 

"Mijn Reis" Judo en Crossfit

Mijn reis is er eentje met zijn ups en downs. Zoals velen misschien wel weten, ben ik gestopt met judo. Ik heb jarenlang op hoog niveau aan judo gedaan en vele mooie prijzen gewonnen. Ik ben een aantal keer 3e van Nederland geworden bij de senioren en mijn reis bram cransheb in mijn topsport loopbaan mooie momenten meegemaakt. Van de EK junioren tot aan kwalificatie toernooien in Slovenië, Frankrijk en Rusland. Ik ben de hele wereld over gereisd waarbij een 2-weekse trainingsstage in Japan wel het hoogtepunt was, het land dat judo ademt.

Toch stoppen

Toch heb ik er voor gekozen om te stoppen en dat is niet omdat ik het spelletje niet meer leuk vind. Er zijn meerdere redenen:

Binnenkort wordt het hele judo gecentraliseerd naar Papendal en dat zou betekenen dat ik daar moet wonen en werken. Ik ben nu 24 jaar en heb al langer dan drie jaar een bedrijf wat goed loopt. Daarnaast had ik simpelweg nog niet de aansluiting gevonden bij de Internationale (wereld) top of ik dat nog zou bereiken was een tweede. In topsport komt er meer bij kijken dan alleen maar hard trainen. Hard trainen kon ik wel, maar het talent, mentale gedeelte, geluk, etc. komen om de hoek kijken. Ik zou persoonlijk niet meer gelukkig worden als ik alles op moest geven om dit nog te bereiken. Ik heb in mijn topsportloopbaan soms andere keuzes moeten maken, maar dat is achteraf denken. Al met al, ben ik ontzettend trots op wat ik heb bereikt en wat ik heb meegemaakt. Deze reis heeft mij gemaakt zoals ik nu ben en dat pakt niemand meer van mij af.

Maar wat nu…

Velen zullen wel denken wat ik dan met al mijn vrije tijd ga doen, nu ik niet meer 8 a 9 keer per week aan het trainen ben. Dit was namelijk een standaard week die ik had met judo: 5 judotrainingen, 3 krachttraining en één conditie training.

Ik ben iemand die houdt van trainen en bezig is om het maximale uit mezelf te halen. Mijn sterke punt bij judo was altijd het ‘vechten’ en doorzetten. Ik moest het van mijn conditie hebben en ik trok dan ook vaak aan het langste einde. Mijn interesse is ook altijd naar Gestopt met judo Bram Cransfitness uitgegaan, maar dan meer het functionele/fysieke gedeelte. Ik kwam vorig jaar in aanmerking met Crossfit en dat sprak mij erg aan. Kapot gaan en zo snel mogelijk iets voor elkaar krijgen.

Crossfit

Na een proefles in december 2015, was ik om. Ik train sindsdien fanatiek bij Crossfit Spaarne en doe dat met heel veel plezier. Ik houd ervan dat andere mensen ook het maximale uit zichzelf halen. Het plezier dat ik beleef, motiveert mij om elke keer weer een stapje verder te gaan. Daarnaast zit het fanatisme in mij om ook hier de beste in te worden. Er is nog een hele slag te slaan, maar de eerste stappen zijn gezet. Ik ben ook begonnen met wat kwalificatie toernooien en ik heb mij voor het eerst geplaatst voor een wedstrijd dat eind juni 2016 plaatsvindt op het strand in Zandvoort.

Mijn doel?

Mijn doel is om na 5 jaar bij de top van Nederland te horen en ik ga er alles aan doen om dat te bereiken.

Ik zie elke dag weer meer progressie! Deze succesbeleving is belangrijk om het leuk te blijven houden en door te gaan. Verder is het fitheidgevoel een onoverwinnelijk gevoel, waar ik mij heel goed bij voel.

Op dit moment train ik 6x per week. Ik ben nog lang niet klaar!Bram Crans Crossfit

Zorg ervoor dat je blij en tevreden terug kan kijken naar de dingen die je hebt gedaan in het leven en haal het maximale eruit! Maak keuzes en stel weer (nieuwe) doelen.

Succes allemaal met het behalen van jouw doel!

Groetjes,

Bram

Over de schrijver
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23. Daarnaast ben ik Nederlands Kampioen Judo geworden onder de 15 jaar en heb ik daarna nog op verschillende judotoernooien gestaan – waaronder het EK. Ook stond ik bij de senioren enkele keren op het podium. Doordat ik op jonge leeftijd al in aanraking kwam met de topsport ontstond er bij mij al vroeg interesse in het optimaliseren van voeding en training. Ik heb verschillende certificaten en diploma’s gehaald en ben jarenlang begeleid door Paul Lammers, een van de beste krachttrainers van Nederland. Ik blijf mijn kennis tot op de dag van vandaag bijspijkeren om mijn klanten zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.
Wil v.d. Meulen v.d. Bijl
Door

Wil v.d. Meulen v.d. Bijl

op 08 Jun 2016

Jij gaat deze doelstelling wel halen, daar ben ik van overtuigd! Succes ermee Liefs Wil v.d. Meulen v.d. Bijl

Bram
Door

Bram

op 10 Jun 2016

Ik ga er alles aan doen om het te bereiken! Thanks Wil

Rene van der Tuin
Door

Rene van der Tuin

op 09 Jun 2016

Soms moet je keuzes maken en dat brengt je weer verder

Bram
Door

Bram

op 10 Jun 2016

Bedankt Rene!

Sophie
Door

Sophie

op 10 Jun 2016

Soms sta voor voor moeilijke keuzes. Maar waar de ene deur dicht gaat opent er een andere deur. Ik denk dat het crosfit een mooi verlengstuk is voor je mooie bedrijf. Suc6 met je nieuwe uitdaging. Groetjes Sophie

Reactie plaatsen