Bak de geitenkaasjes zowel onder als boven tot ze goudbruin zijn.
Rooster de walnoten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
Verwarm voor de dressing de honing in een pan en blus af met de azijn.
Voeg de helft van de blauwe bessen toe en verwarm tot de bessen zacht worden.
Roer er een scheut kokosolie door en laat de dressing afkoelen.
Maak de blaadjes van de little gem los en meng met de rucola.
Roer de dressing erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de salade over borden en leg de geitenkaasjes erop. Bestrooi met de resterende blauwe bessen en walnoten.
Handige tip:
Voeg gerust wat meer groenten toe. Ui, prei, paprika, courgette, aubergine etc. is allemaal lekker bij deze salade.
Waarom walnoten ?
Walnoten bevatten in vergelijking met andere noten de meeste anti-oxidanten. Deze zijn erg goed voor ons, omdat ze de vrije radicalen (voor ons lichaam schadelijke stoffen) tegengaan. De vrije radicalen zijn een belangrijke oorzaak van veel ziektes Walnoten zijn ook gezond om te eten voor mensen met een zwakke lever of darmproblemen. Naast deze anti-oxidanten bevatten walnoten ook veel gezonde vitamines, mineralen, vezels en eiwitten.
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.