Het recept voor de geitenkaas salade
Ingrediënten (twee personen):
- 4 plakken geitenkaas
- 50 gram walnoten
- Kokosvet of olie
- 2 tl honing
- 1 el witte wijnazijn
- 250 gram blauwe bessen
- 2 little gems
- 75 gram rucola
- Himalaya zout
- Zwarte peper
Bereiding:
- Bak de geitenkaasjes zowel onder als boven tot ze goudbruin zijn.
- Rooster de walnoten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
- Verwarm voor de dressing de honing in een pan en blus af met de azijn.
- Voeg de helft van de blauwe bessen toe en verwarm tot de bessen zacht worden.
- Roer er een scheut kokosolie door en laat de dressing afkoelen.
- Maak de blaadjes van de little gem los en meng met de rucola.
- Roer de dressing erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de salade over borden en leg de geitenkaasjes erop. Bestrooi met de resterende blauwe bessen en walnoten.
Handige tip:
Voeg gerust wat meer groenten toe. Ui, prei, paprika, courgette, aubergine etc. is allemaal lekker bij deze salade.
Waarom walnoten ?
Walnoten bevatten in vergelijking met andere noten de meeste anti-oxidanten. Deze zijn erg goed voor ons, omdat ze de vrije radicalen (voor ons lichaam schadelijke stoffen) tegengaan. De vrije radicalen zijn een belangrijke oorzaak van veel ziektes Walnoten zijn ook gezond om te eten voor mensen met een zwakke lever of darmproblemen. Naast deze anti-oxidanten bevatten walnoten ook veel gezonde vitamines, mineralen, vezels en eiwitten.
Voedingswaarden:
Calorieën 867 kcal
Koolhydraten 43 gram
Eiwitten 29 gram
Vetten 59 gram
“Wil je meer van dit soort recepten? Klik dan hier!”