Boekweitbrood is de ideale broodvervanger. Er zitten geen (schadelijke) lectinen in en alle ingrediënten zijn uitermate gezond.
Recept Boekweitbrood
Ingrediënten:
- 500 gram boekweitmeel
- 25 gram honing
- 20 gram gist of wijnsteenbakpoeder
- 3 eieren
- 5 gram zeezout
- 35 gram kokosvet
- 400 ml water (40 *C)
Bereiding:
- Laat de kokosolie smelten. Voeg bij de gist het lauwwarme water.
- Maak het deeg (mixer is handig) van boekweitmeel, gist, honing en de eieren. Voeg vervolgens de gesmolten kokosvet en zout toe.
- Breng deze mix van ingrediënten in een ingevette bakvorm, verdeel de hoeveelheid gelijkwaardig.
- Laat het ongeveer 40 – 50 minuten rijzen op een warme plek.
- Bak het brood 35 minuten op 200 graden
- Na het bakken neem je het brood uit de vorm en bestrijk je het met wat water of boter, dit om de korst een glans te geven en zachter te maken.
Handige tips:
- Bewaar het luchtdicht en in de koelkast of voeg banaan of wortel toe om het smeuïg te houden.
- Lekkere variaties: Voeg gemalen kokos, rozijnen, goji bessen, cranberry’s, noten, gedroogde perzik etc. toe.
Voedingswaarde:
8 personen
Calorieën 2462 kcal
Koolhydraten 384 gram
Eiwitten 77 gram
Vetten 67 gram