Het recept voor pad thai

Pad thai

Recept pad thai  

Pad thai, één van de bekendste gerechten uit de Thaise keuken. Pad thai bestaat uit een bord noedels met gemalen pinda’s en een gebakken eitje eroverheen. Wij hebben sommige ingrediënten vervangen waardoor wij onze eigen variant op dit gerecht hebben gemaakt. Het enige nadeel is dat het flink wat calorieën bevat voor één gerecht. Als jij niet zo veel calorieën op een dag mag innemen moet je hier dus bewust van zijn.

Ingrediënten (2 personen)

  • 200 gram Chinese eiermie
  • 1 eetlepel arachideolie
  • 4 theelepels kokosolie
  • 30 gram tamarinde pasta
  • 3 eetlepels vissaus
  • 4 eetlepels honing
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • Snufje rode peper flakes
  • 40 gram bosui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ei (M)
  • 100 gram taugé
  • 150 gram cocktail garnalen
  • 50 gram rauwe pinda’s
  • 3 takjes verse koriander
  • 1 limoen

Bereiding 

  1. Kook de eiermie zoals staat aangegeven op de verpakking. Giet het af en besprenkel met 10 ml arachideolie. Hussel het goed door elkaar en zet apart.
  2. Zet een pannetje op het vuur en breng de tamarinde pasta, vissaus, honing en azijn op laag vuur aan de kook. Roer de rode peper flakes erdoor heen en haal van het vuur.
  3. Rooster de pinda’s in een droge pan.
  4. Snijd de bosuitjes, knoflook en koriander fijn en snijd de limoen in partjes. Hak de pinda’s grof en kluts het ei los in een kommetje.
  5. Verhit de kokosolie op hoog vuur in een wok en voeg de knoflook en de helft van de bosuitjes toe. Bak dit 1 minuut.
  6. Voeg vervolgens het los geklutste ei toe en roer snel door met een spatel.
  7. Voeg de garnalen toe en bak in een paar minuten gaar op hoog vuur. Voeg nu ook de taugé en de Chinese eiermie toe en giet tot slot de saus uit het pannetje erbij en wok het geheel nog even kort door.
  8. Serveer de pad thai met de geroosterde pinda’s, koriander, overige bosui en partjes limoen.

Voedingswaarden

  • 1835 kcal
  • 221 gram koolhydraten
  • 81 gram eiwitten
  • 72 gram vetten

Heeft het gesmaakt? Probeer dan ook eens onze bulgur salade met ei. Klik hier voor het recept!

Number of posts
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram