Bram-Crans-Vegan

Mijn Vegan periode is gestart

Mijn Vegan periode is ingegaan

Ik ben vanaf zaterdag 15 april over gegaan op een plantaardig voedingspatroon. Dit betekent geen dierlijke producten. Voor mij een hele uitdaging, want elke maaltijd bestond bij mij wel uit vlees, vis, zuivel of eieren (of honing).

Waarom een maand Vegan?

Er zijn voor mij meerdere redenen om een maand Vegan te eten;

  1. Ik ben altijd in voor een nieuwe uitdaging. En een uitdaging is het zeker, want ik mag niet meer de voedingsmiddelen consumeren die ik in elke maaltijd at en waar ik ontzettend van houd en blij van word.
  2. In de markt waarin ik (lees: TLV) mij bevind, gaan steeds meer mensen over op een vegetarisch of veganistisch voedingspatroon. Voordat ik een mening vorm en erover mee ga praten, wil ik het eerst zelf proberen en ervaren.
  3. Door de vele dingen die je ‘niet’ meer kan eten, moet je anders gaan denken. Ik zal weer nieuwe dingen gaan uitproberen en wil met deze uitdaging weer nieuwe inzichten krijgen en inspiratie opdoen.

Verwachtingen?

Voordat ik begon had ik er veel zin in. Weer nieuwe doelen en iets waarmee je dagelijks bezig bent. Mijn verwachting was wel dat ik veel moest gaan voorbereiden en dat ik dagelijks weer bewust bezig zou zijn met eten. Wat kan ik wel eten en hoe ga ik mijn voedingspatroon indelen…? Dat zouden vragen zijn die ik mijzelf elke keer weer opnieuw ga stellen.

Ik had de eerste week ook niet veel verwachten m.b.t. mijn energie niveau of hersteltijd. Ik onderga namelijk wel een flinke verandering wat betreft voeding en daar moet mijn lichaam wel aan gaan wennen. Zeker mijn darmen hebben daar de tijd voor nodig. Ik verwachtte zelfs dat de eerste week een daling in mijn energie zou geven.

Tot slot was ik van tevoren heel erg bezig met mijn eiwitinname. Zou ik daar wel aan komen op een dag? En hoe ga ik dat verwezenlijken?

Hoe het allemaal heeft uitgepakt lees je hieronder.

Eerste ervaringen…

Zaterdag begon mijn maand Vegan en de eerste voorbereidingen werden gedaan. Van energie balletjes, tot aan bananenbrood en granola (met dadelstroop).

Zondag was mijn tweede voorbereidingsdag en heb ik 6 uur in de keuken gestaan; peulvruchten waren geweld en gekookt, linzensoep werd gemaakt, burgers werden samengesteld van zwarte bonen, zoete aardappels en quinoa, er werd hummus gemaakt (echt een aanrader; vers van de pers) en overnight oats werd klaargemaakt met de heerlijke eiwitten van Orangefit (recept volgt nog).

De eiwitten van Orangefit zullen mij trouwens flink helpen in deze periode. 100% pure en plantaardige producten. Deze eiwitpoeder zal mijn tweede uitdaging namelijk een stuk makkelijker maken. Zoals ik hierboven al vertelde, dacht ik dat mijn eiwitten nog wel een dingetje zouden worden. Zuivel, vlees, vis en eieren zijn toch eiwitrijke producten en die schrap ik nu volledig uit mijn voedingspatroon. Daar was ik vooraf dus ook wel even bang voor. Nu ik een paar dagen bezig ben, merk ik dat het hartstikke goed gaat. Thanks to Orangefit!

Alle uren in de keuken van het weekend hebben mij wel geholpen, want t/m vandaag (donderdag 120 april) heb ik niks meer hoeven voorbereiden en heb ik alles rechtstreek uit de koelkast kunnen pakken. De drukke werkweek, het sporten, vrienden en een vriendinnetje (die trouwens ook Vegan aan het eten is en die het in eerste instantie allemaal bedacht heeft om het te doen) zorgen ervoor dat ik doordeweeks niet uren in de keuken kan staan. En zeker met een nieuw voedingspatroon, zal het voorbereiden nog meer tijd kosten. Daarom zijn de uren in het weekend perfect om dingen klaar te maken.

Keep you posted en houd m’n instagram (verhaal) maar in de gaten voor de vele maaltijden die ik op een dag eet (instagram: @Bramcrans)

 

Number of posts
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram