Maak je eigen fruitwater

Maak je eigen fruitwater

Wanneer je Googled op ‘water’ hebben de meeste suggesties de strekking van dat water goed danwel gezond voor je is. De mens bestaat voor 60 á 70 procent uit water. Het is een essentieel bestandsdeel van het menselijk lichaam. Zowel te weinig als te veel water is schadelijk. Maar een consumptie van de juiste hoeveelheid water is goed voor de mens.

Water bevat 0 kcal en past daarmee uitstekend in een gezond voedingspatroon. Maar water is ook saai en smaakloos. Veel mensen houden het daarom niet vol om op een dag 2 á 3 liter water te drinken en schakelen al snel over op frisdrank. Frisdrank zit vaak bomvol suikers en calorieën. Frisdrank is niet verboden, maar ongelimiteerd frisdrank drinken is sterk af te raden.

Water met een smaakje

Water met een smaakje is niet saai. Je kunt siroop gebruiken om water op smaak te brengen, maar in een glas limonade zitten al gauw ruim 70kcal. Ook dit is niet ideaal wanneer je gezond wilt eten met als doel gewicht verliezen. De oplossing ligt in fruitwater. Fruitwater is zoals de naam doet vermoeden water met fruitsmaak. Deze fruitsmaak krijgt het water door er vers fruit aan toe te voegen.

Benodigdheden fruitwater:

  • Een of meerdere flessen;
  • Citroen;
  • Munt;
  • Sinaasappel;
  • Komkommer;
  • Grapfruit;
  • Of ander groente of fruit.

Fruitwater variant 1: verse munt en citroen

Fruitwater variant 2: sinaasappel, komkommer en grapefruit

Snijd het fruit en de groente in stukjes en voeg de stukjes aan het water toe. Wanneer je het fruit en de groente met schil toevoegt raden wij aan de stukjes eerst onder de kraan af te spoelen. Sluit de fles af en bewaar deze enkele uren in de koelkast. Tijdens deze uren trekt de smaak van het fruit en de groente in het water.

Video: Hoe maak je water op een verantwoorde manier lekkerder?

Tip:

  • Maak het fruitwater voor de nachtrust klaar. De smaak kan de hele nacht in het water trekken en het water is meteen klaar voor consumptie.
Number of posts: 
568
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram