Recept linzensalade met mozzarella
Deze gezonde linzensalade met mozzarella is heerlijk als lunch of als avondeten. De linze is een peulvrucht en bevat veel complexe koolhydraten, plantaardige eiwitten en vitamine B. Daarnaast bevatten linzen enorm veel vezels. Vezels zijn goed voor je stoelgang en geven je langer een gevuld gevoel. Dit is erg handig voor personen die aan het afslanken zijn. Afgezien van deze voordelen is een linzensalade ook heerlijk om te eten. Deze variant is met mozzarella erin verwerkt maar er zijn enorm veel verschillende combinaties te verzinnen. Eet smakelijk!
Ingrediënten
- 200 gram groene linzen (gekookt)
- 1 bouillonblokje (per 300 gram linzen)
- 100 gram snack tomaatjes
- 50 gram mozzarella
- 30 gram lente ui
- Citroensap
- 1 eetlepel olijfolie
- 3 gram verse peterselie
- Peper en zout
Bereiding
- Kook de linzen gaar in de bouillon
- Doe de linzen in een kom en breng het op smaak met de olijfolie, citroensap en peper en zout.
- Hak de groene kruiden fijn en verdeel deze over de linzen.
- Snijd de lente ui in ringen en de tomaatjes en mozzarella in schijfjes en verdeel het over de salade.
Voedingswaarden
- 475 kcal
- 34 gram koolhydraten
- 30 gram eiwitten
- 21 gram vetten
Heeft het gesmaakt? Probeer dan ook eens onze tagliatelle met sugarsnaps, sperziebonen en tuinbonen. Klik hier voor het recept!