Recept linzen geitenkaas salade

Linzen geitenkaas salade

De combinatie linzen en geitenkaas is ideaal voor een salade. Ben jij dus fan van beide? Dan raden we je zeker dit recept aan. Het mooie van salades is dat je oneindig veel kan combineren en dat je nooit dezelfde salade hoeft te eten. Natuurlijk heb je combinaties die tot je favoriete behoren, maar blijf ook experimenteert. Je zult zien dat daar soms combinaties uit voortvloeien waar je heel blij van wordt. Want waarom zou je je eten saai maken? Elke dag uitkijken naar je lunch is toch iets wat iedereen wilt.

Recept linzen geitenkaas salade

Ingrediënten

 • 60 gram bladsla
 • 125 gram gekookte linzen
 • 25 gram rauwe noten mix
 • 50 gram geitenkaas, zacht
 • 100 gram broccoli
 • 100 gram pompoen
 • 3 ml olijfolie extra vierge

Bereiding

 1. Kook de linzen zoals staat aangegeven op de verpakking en kook ook de broccoli beetgaar.
 2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 3. Was de bladsla onder de kraan en in een sla centrifuge en leg het op een bord.
 4. Snijd de pompoen in stukjes en verdeel het over het bakpapier op de bakplaat (rooster meerderde pompoen stukjes dan de 100 gram in dit gerecht).
 5. Sprenkel de olijfolie (6-10 ml) erover en rooster de pompoen blokjes voor +/- 10-15 minuten in de oven tot ze lekker zacht zijn.
 6. Verdeel de linzen, broccoli, pompoen stukjes en noten over de sla en maak het gerecht af met de geitenkaas (eventueel al verkruimelen over de salade).

Voedingswaarden

Calorieën 490 kcal
Koolhydraten 23 gram
Eiwitten 30 gram
Vetten 28 gram

Advies is om al grotere hoeveelheden linzen, broccoli en pompoen te koken en roosteren, zodat je voor de dagen erna ook weer (lekker) eten hebt.

Number of posts: 
568
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram