Linzen geitenkaas salade
Linzen geitenkaas salade
10 november 2015 

Linzen geitenkaas salade

De combinatie linzen en geitenkaas is ideaal voor een salade. Ben jij dus fan van beide? Dan raden we je zeker dit recept aan. Het mooie van salades is dat je oneindig veel kan combineren en dat je nooit dezelfde salade hoeft te eten. Natuurlijk heb je combinaties die tot je favoriete behoren, maar blijf ook experimenteert. Je zult zien dat daar soms combinaties uit voortvloeien waar je heel blij van wordt. Want waarom zou je je eten saai maken? Elke dag uitkijken naar je lunch is toch iets wat iedereen wilt.

Recept linzen geitenkaas salade

Ingrediënten

 • 60 gram bladsla
 • 125 gram gekookte linzen
 • 25 gram rauwe noten mix
 • 50 gram geitenkaas, zacht
 • 100 gram broccoli
 • 100 gram pompoen
 • 3 ml olijfolie extra vierge

Bereiding

 1. Kook de linzen zoals staat aangegeven op de verpakking en kook ook de broccoli beetgaar.
 2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 3. Was de bladsla onder de kraan en in een sla centrifuge en leg het op een bord.
 4. Snijd de pompoen in stukjes en verdeel het over het bakpapier op de bakplaat (rooster meerderde pompoen stukjes dan de 100 gram in dit gerecht).
 5. Sprenkel de olijfolie (6-10 ml) erover en rooster de pompoen blokjes voor +/- 10-15 minuten in de oven tot ze lekker zacht zijn.
 6. Verdeel de linzen, broccoli, pompoen stukjes en noten over de sla en maak het gerecht af met de geitenkaas (eventueel al verkruimelen over de salade).

Voedingswaarden

Calorieën 490 kcal
Koolhydraten 23 gram
Eiwitten 30 gram
Vetten 28 gram

Advies is om al grotere hoeveelheden linzen, broccoli en pompoen te koken en roosteren, zodat je voor de dagen erna ook weer (lekker) eten hebt.

Over de schrijver
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23. Daarnaast ben ik Nederlands Kampioen Judo geworden onder de 15 jaar en heb ik daarna nog op verschillende judotoernooien gestaan – waaronder het EK. Ook stond ik bij de senioren enkele keren op het podium. Doordat ik op jonge leeftijd al in aanraking kwam met de topsport ontstond er bij mij al vroeg interesse in het optimaliseren van voeding en training.Ik heb verschillende certificaten en diploma’s gehaald en ben jarenlang begeleid door Paul Lammers, een van de beste krachttrainers van Nederland. Ik blijf mijn kennis tot op de dag van vandaag bijspijkeren om mijn klanten zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.
Reactie plaatsen