Recept koud rijstgerecht (vegetarisch)
Een heerlijk rijstgerecht. Wij hebben weer een heerlijk oosters gerecht samen gesteld op vegetarische basis. Dus voor de vegetarische bourgondiërs onder ons is dit gerecht ook zeker een aanrader. Het recept is eenvoudig te maken en daarnaast ook snel klaar. Je kunt dit gerecht ideaal meenemen als lunch op je werk.
Ingrediënten pesto
- 1 teentje knoflook
- Snufje zeezout
- 25 gram basilicum
- 5 eetlepels extra vierge olijfolie
- 15 gram pijnboompitten
- 25 gram Parmezaanse kaas
Bereiding
- Doe de knoflook en een snufje zeezout in een vijzel en wrijf dit losjes fijn met een stamper.
- Doe de basilicum erbij en maak alle ingrediënten fijn door met een stamper een draaiende en wrijvende beweging te maken en beetje bij beetje extra vierge olijfolie erbij te gieten.
- Doe er op het laatst een gesloten handje pijnboompitten, Parmezaanse kaas en weer een beetje olijfolie en zeezout bij. Stamp en wrijf alles tot een dikke, romige massa.
Ingredienten
- 250 gram gekookte noten rijst
- 40 gram lente ui
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 20 gram zongedroogde tomaten
- 50 gram tros tomaat
- 8 gram verse basilicum
- 20 gram groene pesto (zelfgemaakt)
- 1 ½ eetlepel roeryoghurt
Bereiding
- Kook de noten rijst zoals staat aangegeven op de verpakking
- Snijd de lente ui in ringen en de zongedroogde tomaten en tomaten in stukjes.
- Hak de basilicum fijn.
- Rooster de pijnboompitten in een droge pan tot een mooie goudbruine kleur.
- Meng de groene pesto in een kom met de roeryoghurt.
- Doe tot slot de gekookte rijst in een kom en doe alle ingrediënten erbij en mix het geheel goed door elkaar.
Voedingswaarde totaal:
- 1021 kcal
- 109 koolhydraten
- 25 gram eiwitten
- 51 gram vetten
Eet smakelijk!
Wil je meer variaties van rijst gerechten? Check dan dit heerlijke rijstrecept!