Een heerlijk rijstgerecht. Wij hebben weer een heerlijk oosters gerecht samen gesteld op vegetarische basis. Dus voor de vegetarische bourgondiërs onder ons is dit gerecht ook zeker een aanrader. Het recept is eenvoudig te maken en daarnaast ook snel klaar. Je kunt dit gerecht ideaal meenemen als lunch op je werk.
Ingrediënten pesto
1 teentje knoflook
Snufje zeezout
25 gram basilicum
5 eetlepels extra vierge olijfolie
15 gram pijnboompitten
25 gram Parmezaanse kaas
Bereiding
Doe de knoflook en een snufje zeezout in een vijzel en wrijf dit losjes fijn met een stamper.
Doe de basilicum erbij en maak alle ingrediënten fijn door met een stamper een draaiende en wrijvende beweging te maken en beetje bij beetje extra vierge olijfolie erbij te gieten.
Doe er op het laatst een gesloten handje pijnboompitten, Parmezaanse kaas en weer een beetje olijfolie en zeezout bij. Stamp en wrijf alles tot een dikke, romige massa.
Ingredienten
250 gram gekookte noten rijst
40 gram lente ui
1 eetlepel pijnboompitten
20 gram zongedroogde tomaten
50 gram tros tomaat
8 gram verse basilicum
20 gram groene pesto (zelfgemaakt)
1 ½ eetlepel roeryoghurt
Bereiding
Kook de noten rijst zoals staat aangegeven op de verpakking
Snijd de lente ui in ringen en de zongedroogde tomaten en tomaten in stukjes.
Hak de basilicum fijn.
Rooster de pijnboompitten in een droge pan tot een mooie goudbruine kleur.
Meng de groene pesto in een kom met de roeryoghurt.
Doe tot slot de gekookte rijst in een kom en doe alle ingrediënten erbij en mix het geheel goed door elkaar.
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.