10 tips om uit je comfort zone te komen

Kom uit je Comfort Zone!

Het is vaak erg lastig, maar je kan er veel profijt van hebben. Vooral buiten jouw comfort zone liggen de echte beloningen in het leven. Wie zichzelf uitdaagt om grenzen te verleggen, ontdekt pas echt wat het leven heeft te bieden. En dat je veel meer kan dan dat je eigenlijk denkt! Hieronder vind je 10 tips om makkelijker uit je comfort zone te komen.

10 tips om uit je comfort zone te komen

1. Geloof in jezelf

Vaak heb je twee stemmen in je hoofd, de één zegt: ”je kunt het wel” en de ander zegt: ”je kunt het niet”. Je merkt vaak dat een deel van jezelf het liefst in de comfort zone blijft hangen. Dit is vaak een stukje onzekerheid. Probeer boven deze gedachten te staan.

2. Stop dreaming and start doing!

Dromen worden niet vanzelf werkelijkheid, je zult er hard voor moeten werken. Maak een stappenplan van je dromen en voer het vervolgens stapje voor stapje uit. In dromen kan alles. Droom dus groot.

3. De 3 D’s: Durf, Discipline en Doorzettingsvermogen!

Denken… maar vooral ook DOEN! ” You miss 100% of the shots you don’t take.” 

4. Breng andere op de hoogt van je plannen

Vrienden, vriendinnen, familie, maatjes, ze kunnen jou allemaal stimuleren. Zie het als een personal trainer die naast je staat te schreeuwen tijdens het trainen. Mensen krijgen een fijn gevoel als ze een ander kunnen helpen, dus wees niet bang om jouw ideeën te delen met andere.

5. Luister NIET naar “de negatieve stem” in je hoofd

De stem die zegt:’ Je kan het niet! Je durft het niet! Geef het op, wat je al doet is ook oke! 

6. Begin klein, maar denk groot

Doe het stapje voor stapje. Probeer elke dag een vast patroon te doorbreken. Bijvoorbeeld elke dag je mails beantwoorden i.p.v. wachten tot einde van de week, deze week een keer vaker gaan trainen, deze week zeker 1x je eten voorbereiden. Deze kleine veranderen dwingen je hersenen een ‘andere route’ te nemen.

7. Luister niet naar de haters!

Heb (even op ze plat Nederlands gezegd) schijt aan wat andere mensen van je denken. Bewandel je eigen route en laat je niet uit het veld slaan door enkele negatieve mensen.

8. Accepteer teleurstellingen

ls je risico’s neemt zal je ook een paar keer op je plaat gaan. Als je iets niet hebt en je wordt afgewezen, verlies je eigenlijk ook niets. “If you don’t make mistakes, you aren’t really trying”.
Fouten horen er nou eenmaal bij. Zie teleurstellingen daarom ook niet als fouten, maar als een WIL om jezelf te verbeteren.

9. Doe het in kleine stapjes

Iedereen wil graag GELIJK grote veranderingen zien. Je kan hier een vertaalslag maken naar het afvallen. Afval shakes, magic afval pillen, etc. Mensen willen snel resultaat zien… besef alleen dat alles stapje voor stapje gaat. Als je te grote stappen gaat nemen kun je in een negatieve cirkel terecht komen. Op deze momenten denk je dan bijvoorbeeld; “Ik kan het niet”. Neem dus niet te grote stappen.

10. Vast patroon

Zorg dat de genomen stappen blijvende veranderingen zijn. Zie het als elke ochtend op tijd je bed uitkomen, dit doe je elke dag. Je moet het jezelf aanleren!

“Don’t Limit Your Challenges –Challenge Your Limits!”

Number of posts: 
568
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram