Kip kerrie zonder pakje/zakje!
25 november 2014 

Kip kerrie zonder pakje/zakje!

Het is natuurlijk super simpel om zo’n kant en klaar pakje uit het schap in de supermarkt te trekken.. Maar het is ook echt niet ingewikkeld om deze kipkerrie zelf te maken…

Ingrediënten:  (voor 4 á 5 personen)

  • 4 kippenpoten
  • bos ui
  • knoflook
  • peper/zout
  • kerriepoeder
  • 75 gram roomboter (je kan ook kokosolie gebruiken)
  • +/- 75 gram speltbloem (of gewoon bloem)
  • een pak zilvervlies rijst (of een ander soort rijst)
  • Zonnatura bouillon blokje
  • Optie: Paprika

Optie om erbij te eten: Sperziebonen

Bereiding:

  1. Eerst trek je een bouillon van de kippenpoten, het bouillon blokje kan dus samen met de kippenpoten het water in
  2. Haal de kip uit het water wanneer het gaar is en ze even op een bord
  3. De bouillon giet je vervolgens in een maatbeker
  4. Vervolgens smelt je de boter en bak je daarin alvast de bos ui en de knoflook mee
  5. Voeg hier speltbloem aan toe tot je een mooi stevig ”papje” hebt (roux).
  6. Laat de boter of olie ook niet bruin worden! (laag vuur) Na enkele minuten is de bloem gaar en kun je langzaam de bouillon weer toevoegen tot je een mooi structuur saus hebt. Het is dus niet erg als je bouillon over hebt!
  7. Aan deze saus voeg je flink wat eetlepels kerrie toe.. peper/zout en eventuele andere lekkere verse kruiden! (alles naar smaak..)
  8. De kip van de kippenpoten voeg je ook toe aan de saus
  9. De rijst kook je zolang het op het pak staat

Voedingstip:

Let erop dat bij het maken van een roux, de verhouding boter of olie en bloem ongeveer gelijk moet zijn.

Voedingswaarden:

Aantal personen: 4-5
Calorieën 2145 kcal
Koolhydraten 83 gram
Eiwitten 105 gram
vetten 109  gram

Over de schrijver
Reactie plaatsen