Interview Charlotte Vega

Interview: Hockey International Charlotte Vega

Wie is Charlotte Vega?

Laten we beginnen met een korte intro over mezelf. Mijn naam is Charlotte Vega, 24 jaar en speelstervan AHBC dames 1 en Nederlands hockeyelftal. Ik hockey al sinds mijn 8e en het is echt een way-of-life geworden. Mijn grootste droom is om ooit een Olympische Spelen te mogen spelen.

Schermafbeelding 2023 10 31 Om 16 31 59

Krachttraining in het leven van Charlotte

Ik speel momenteel mijn 5e jaar in de hoofdklasse en sindsdien ben ik aanraking gekomen met krachttraining. Op de club doen we krachttraining met krachttrainers en fysiotherapeuten die ervoor zorgen dat je lichaam in optimale staat is om te kunnen presteren op top niveau. Daarnaast is de krachttraining ook bedoeld voor blessure preventie. Je lichaam vraagt veel van je als je topsport bedrijft en je moet daarom goed voor je lichaam zorgen. Ook heb ik in februari 2013 mijn voorste kruisband afgescheurd waardoor ik extra aandacht moet besteden aan mijn krachtprogramma.

Een kijkje in het leven van CharlotteCharlotte Vega Krachttraining

Iets meer over mijzelf. Ik heb in 2011 CIOS Haarlem afgerond en ben momenteel bezig met de opleiding Sport Management & Ondernemen in Amsterdam. Dit doe ik allemaal naast mijn hockey. Dat staat echt op nummer 1. Momenteel zijn wij met het Nederlands elftal het olympische traject ingegaan. We bereiden ons voor op de HWL in juni en het EK in augustus dit jaar om vervolgens door te pakken naar de Olympische Spelen van RIO 2016. Vanwege dit drukke schema is het van belang om je dag goed in te plannen. Ik train 2x per dag minimaal 2 uur. Ik sta op met een goed ontbijt om scherp aan de dag te beginnen. Hierbij drink ik ook altijd 1 glas water en 1 glas vers geperste fruitsap die ik zelf maak met de blender. Vervolgens starten de veldtrainingen. Hierbij is het drinken van veel water en eten van energiebars tussen door altijd erg belangrijk. Tijdens inspanningen ga je natuurlijk zweten en verlies je veel vocht. Daarom drink ik altijd veel water tijdens en rondom de trainingen. Naast de veldtrainingen doe ik 2 a 3 keer in de week krachttraining. Dit is om mijn lijf sterk en in optimale conditie te houden. Ook vertelde ik eerder dat ik mijn kruisband heb afgescheurd in 2013. Het is van belang om mijn beenspieren en de spieren eromheen goed te blijven trainen zodat ik topfit blijf. Hiervoor heb ik van de fysiotherapeuten speciale oefeningen gekregen die precies bij mij aansluiten. Dit programma kan ik geheel zelfstandig uitvoeren en vaak nog gezellig ook met teamgenootjes die ook krachttraining doen.

Rust en herstel

Na het trainen ga ik naar huis om goed uit te rusten. Ik woon alleen en daarom zijn er geen afleidingen in huis aanwezig. Zodra ik thuis kom ga ik eerst even alles opruimen en meestal wat boodschappen doen. Ik eet veel verse pasta, groentes en fruit dus moet ik vaak na de trainingen nog even naar de supermarkt. Daarna is mijn avond geheel vrij in te vullen. Film kijken thuis of in de bioscoop met mijn vriend, vrienden of alleen. Voldoende rust is erg belangrijk voor het herstel na intensieve trainingen, dus lekker op de bank hangen heeft vaak mijn voorkeur.

Naast het vele trainen lees ik vrij weinig boeken, maar een tijdschrift op zijn tijd is erg ontspannend. Ik lees dan vaak Helden, Hockey.nl of Women’s Health. Hierin wordt veel gesproken over verschillende (top)sporten en staan leuke tips en weetjes in over zowel voeding als lifestyle. Ook volg ik op  Charlotte Vega Sportschoolsocial media (voornamelijk Instagram en Twitter) veel health en sport pagina’s om nieuwe ideeën, tips en dergelijke op te doen.

Inspiratie en motivatie naar de Road2Rio

Dit is een klein kijkje in mijn leven als tophockeyster. Momenteel zijn wij bezig met de Road2Rio en dat is mijn motivatie om gezond, fit en goed om te gaan met mijn lichaam en volledig voor mijn doel te gaan. DE OLYMPISCHE SPELEN. Wie wil dat nou niet?!

Ik heb 2 quotes waar ik veel aan heb (gehad):

  1. “Never be ashamed of a scar. It simply means you were stronger than whatever tried to hurt you.” Deze quote hielp mij erg tijdens het herstel van mijn kruisband blessure.
  2. “There will be obstacles, doubters, mistakes. But with hard work there are NO limits.” Mijn motto = altijd blijven gaan, altijd hard blijven werken, vertrouw op jezelf, dan komen het resultaat en de beloning vanzelf.
Vind Charlotte Vega op social media!

Instagram: Charlotte_vega
Twitter: Char_Vega

Number of posts: 
568
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram