Interview met Hannah Visser

Interview Hannah Visser; Going BanHannahs

Wie ben je en waar kennen onze volgers jou van of waar zouden onze volgers jou van
kunnen kennen?

Ik ben Hannah, ik houd van het avontuur dat het leven heet! Ik ben een bodybuilder, levensgenieter en een mindstyler. Ik sta beter bekend als Going BanHannahs. Ooh, en ik ben al 28 jaar op deze aardkloot aan het ronddartelen.

Wat motiveert jou?

Mijzelf, Ik wil blijven groeien zowel op lichamelijk als mentaal vlak. Ik ben een mental coach en mijn eigen project, proefkonijn mag je het ook noemen. De combinatie met bodybuilding/powerliften, het sociale en dagelijkse leven is mijn drijfveer. Alles draait om balans bij mij, daar babbel ik dan ook erg graag over.

Hoe ben je in aanraking gekomen met krachttraining?

Toen ik 15 was wilde ik al bodybuilder worden. Ik weet nog goed dat ik raar was, toen was het namelijk alles behalve hip & happening. Ik was bijvoorbeeld de eerste met handschoenen, mijn handen gingen namelijk steeds kapot. De weken daarop volgende veel oudere dames (30 +) met handschoentjes daar moest ik wel om lachen. Het is vanuit mijzelf gekomen, ik ben een echte sporter en ik wil altijd overal de beste in zijn. Alhoewel dat nu minder is omdat ik weet dat dat niet hoeft en ik weet waar die gedachte vandaan kwam. Sporten is een enorme uitlaatklep voor mij en mijn perfectionisme dat rondspookt in mijn hoofd.

Wat heb je in het verleden qua sporten en activiteiten gedaan? 

Ik ben een paardenmeisje, ik heb dat 17 jaar gedaan. Natuurlijk bodybuilding en ik heb een tijd gedanst en gehockeyd. Ik heb in alles veel wedstrijden gedaan, zelfs met mijn honden loop ik shows.

Waar houd jij je op dit moment mee bezig?

GoingBanHannahs professioneler op de kaart zetten zoals ik al eerder aanhaalde ben ik een mental coach, talent coach en life coach. De basis is balans, en dit missen mensen. Het is of fanatiek sporten of het is helemaal niet sporten. Het is alles mogen eten of helemaal niks. Het is altijd alles of niets, combineren kan niet. 10 eieren eten terwijl je geniet van wijn is raar. Ik ben nu bezig om een inspiratie bijeenkomst te organiseren. Thema’s die ik hier ga behandelen zijn gebalanceerde levensstijl, stress, positief leven, dromen realiseren en van jezelf leren houden.

Ook ben ik bezig met een aantal samenwerkingen, online trainingen, en andere leuke dingen waar ik nog niet teveel over kwijt wil. Ooh en in november komt mijn boek uit! Ja, ik ben een bezig bijtje. Ik ben bezig met het traject Back on Track, een ontwikkelprogramma voor vroegtijdige schoolverlaters. Dit project heet Droom van Zwolle (www.droomvanzwolle.nl) wat we aan het neerzetten zijn. Het is belangrijk dat de betreffende jeugd aandacht en inzicht krijgt in waar ze nou eigenlijk goed in zijn. Dit programma houdt zich bezig met bewustwording, eigenheidsontwikkeling en de toepassing in de praktijk (op een ‘doe-manier’ voeling krijgen met de werking van talent en kwaliteiten).

Wat is je werkwijze?

Ik heb geen vaste manier van werken. Iedereen is anders en vraagt dus een andere aanpak. Wat je vaak ziet is dat coaches 10 verschillende manieren hebben om een probleem op te lossen en daaruit wordt er één gekozen. Dit is niet mijn manier van werken, ik vind duurzaamheid belangrijk. Ik wil niet dat iets een paar jaar werkt, ik wil dat mijn cliënten zichzelf leren kennen en een manier vinden dat een verrijking is van hun huidige leven. Duurzaamheid staat centraal. Er zijn oneindig veel mogelijkheden, en ik vind het belangrijk dat de cliënt zelf ontdekt wat voor hem of haar werkt. Ik coach daarbij zodanig dat de cliënt het uiteindelijk allemaal zelf kan. Ik ben een krachtgerichte coach, geen klachtgerichte en dat is een wereld van verschil.

Hoe ziet een alledaagse dag er voor jou uit? (training en voeding)

Ik ben iemand die iets lekker vind en dat dan voor een aantal weken eet en dan heb ik weer iets anders ontdekt wat ik lekker vind. De basis is dat ik mijn eiwitten in de gaten houdt, daarnaast kan ik beter tegen koolhydraten dan vetten. Dus mijn vetinname is ook iets waar ik op let. Een bepaalde voeding maakt je niet dik, dus ik eet waar ik zin in heb en wanneer ik honger heb. Momenteel begin ik met een dubbele shake van Mutant Whey en dan zit ik vol, overdag eet ik op mijn werk een mega brood carpaccio, ’s avonds eet ik vaak 2 wraps met en lekkers en eindig ik de dag met 3 wijntjes en 10 eieren. Ik train momenteel niet zoveel, 3 of 4 keer in de week (wel full-body). Mijn trainingen waren te zwaar voor mijn lichaam om het 5 keer vol te houden. Ik zat recent namelijk tegen mijn derde burn-out aan, dus ik moet goed oplette hoe ik alles plan.

Hoe voer jij portiecontrole uit? (om niet teveel binnen te krijgen)

Zoals ik hierboven al vertelden let ik op eiwitten en vetten. Ik eet waar ik zin in heb en wanneer ik zin heb. Je hersens snappen het concept iets niet mogen niet, juist dan krijg je de focus op wat je juist niet wilt. Ik ben dus iemand die 7 eiwitten, 3 hele eieren en 3 glazen wijn naar binnen werkt. Alles draait namelijk om balans, stress is veel slechter voor je lichaam. Ik drink nu meer maar ik heb minder stress. Dat heeft een aanzienlijk positief effect op mijn lichaam. Ik zie veranderingen die echt heel bizar zijn en zeer duidelijk.

Welke websites/boeken/tijdschriften vind jij echt de moeite waard? 

Fitbeauty.nl, dat is de enige blog die ik lees. Zij is ook heel erg van balans in het dagelijkse leven. Wil je meer over voeding en training gebaseerd op wetenschap? Biolayne.com van Layne Norton, volgens zijn principes train ik ook, dat heet het PHAT program. Bayesianbodybuilding.com en de website van Guy Droog, dan heb je ook echt de harde kern te pakken.

Welke ambities heb je op dit moment/wat kunnen we in de toekomst nog van je verwachten?

Boeken, andere producten die ik op de markt ga brengen, (online) trainingen, workshops en samenwerkingen met andere fantastische bedrijven.

Welke boodschap wil je beginnende fitnessers en personal trainers meegeven? (valkuilen/tips/tops)

Als je denkt dat je het helemaal weet en wat voor jou werkt, dan houd je jezelf voor de gek. Het is niet alles of niets, het draait juist om balans in je trainen, manier van eten en je dagelijkse en sociale leven. Wat voor jou werkt, werkt niet voor een ander. Respecteer elkaar en houdt jezelf niet voor de gek. Laat je ook niet beïnvloeden door anderen, al helemaal niet als ze het beter weten en zeggen dat jij fout zit. Ieder persoon en lichaam is anders, maar kijk meer naar je mentale gesteldheid tijdens het proces dan je lichaam. Dat is een goede graatmeter van de duurzaamheid met het traject waar jij je op dat moment in bevindt.

Number of posts: 
572
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram