Hoe maak je kwark lekker en gezond?
Hoe maak je kwark lekker en gezond?
29 maart 2016 

Hoe maak je kwark lekker en gezond?

Hoe maak je kwark lekkerder5 manieren om je kwark lekker en gezond te maken

“Vind jij kwark niet heel lekker, maar wil je toch op een gezonde en vooral goedkope manier je eiwitten binnenkrijgen?”

Hoe maak je kwark lekker en gezond? Hieronder hebben wij 5 manieren om je kwark lekkerder te maken! Kwark is zuur en dik wat veel mensen niet lekker vinden. Dit is erg zonde, omdat je met kwark op een ontzettende gezonde en goedkope manier je eiwitten binnen kunt krijgen. Maar hoe doe je dat nou, van je kwark iets lekkers maken? Hieronder staan vijf manieren waarop wij onze kwark lekker en gezond maken:

1. Kwark smoothie

Je kan van ‘gewone’ kwark een kwark smoothie maken. Voeg wat water toe aan je kwark en zoet hem door er iets zoets door heen te doen zoals eiwitpoeder, fruit, een zoetstof zoals stevia of een klein beetje limonadesiroop. Kwark is altijd al een perfecte eiwitbron geweest om aan een smoothie toe te voegen. Het bevat veel eiwitten en zorgt er ook voor dat de smoothie veel romiger en voller van smaak wordt.

2. Zoet maken

Met deze optie blijft de kwark lekker dik en wordt hij wat zoeter zonder dat er veel calorieën aan toegevoegd worden. Voeg wat kaneel of een andere zoetstoef toe aan de kwark en roer de zoetigheid er rustig doorheen. Sommige mensen vinden het zelfs lekker er beetje karamal doorheen te roeren.

3. Chocolade 

Ook bij deze optie blijft de kwark vol van smaak en wordt hij ontzettend lekker, vooral voor de chocolade lovers! Voeg een klein beetje (niet teveel) chocola toe aan je kwark. Gebruik bijvoorbeeld een beetje cacaopoeder, chocolade eiwitpoeder, cacao nibs of cacao rozijnen. Zo zorg je dat de calorieën ook hier laag blijven. Je kan zelfs een klein handje pure chocolade hagelslag door je kwark doen.

4. Noten

Omdat noten een goede bron van gezonde vetten zijn, kun je noten goed toevoegen aan je kwark. Houd er wel rekening mee dat er veel kcal in noten zitten. Doe daarom maximaal één handje noten in je kwark om niet teveel kcal binnen te krijgen.

5. Overige toevoegingen

Andere toevoegingen die jij nog in je kwark kan doen om er echt een lekker hapje van te maken zijn: kokos snippers, jam, dadels, rozijnen, bessen, fruit (frambozen, blauwe bessen), muesli, honing of superfoods. Verwacht van de superfoods geen wonderen, het is een mooie toevoeging. Maar zal wel het aantal kcal dat je binnen krijgt verhogen, houd hier altijd rekening mee!

Dit zijn een aantal tips hoe jij je kwark lekker en gezond kunt maken zonder je schuldig te hoeven voelen over al dat lekkers dat je erin mag doen.  Mocht je zelf ook een goede variant hebben, laat het ons dan weten middels een reactie!

Video: 6 variaties om kwark lekker(der) te maken!


Over de schrijver
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23. Daarnaast ben ik Nederlands Kampioen Judo geworden onder de 15 jaar en heb ik daarna nog op verschillende judotoernooien gestaan – waaronder het EK. Ook stond ik bij de senioren enkele keren op het podium. Doordat ik op jonge leeftijd al in aanraking kwam met de topsport ontstond er bij mij al vroeg interesse in het optimaliseren van voeding en training.Ik heb verschillende certificaten en diploma’s gehaald en ben jarenlang begeleid door Paul Lammers, een van de beste krachttrainers van Nederland. Ik blijf mijn kennis tot op de dag van vandaag bijspijkeren om mijn klanten zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.
Reactie plaatsen