Variaties om je kwark lekker te maken

Hoe maak je kwark lekker en gezond?

Hoe Maak Je Kwark Lekkerder5 manieren om je kwark lekker en gezond te maken

“Vind jij kwark niet heel lekker, maar wil je toch op een gezonde en vooral goedkope manier je eiwitten binnenkrijgen?”

Hoe maak je kwark lekker en gezond? Hieronder hebben wij 5 manieren om je kwark lekkerder te maken! Kwark is zuur en dik wat veel mensen niet lekker vinden. Dit is erg zonde, omdat je met kwark op een ontzettende gezonde en goedkope manier je eiwitten binnen kunt krijgen. Maar hoe doe je dat nou, van je kwark iets lekkers maken? Hieronder staan vijf manieren waarop wij onze kwark lekker en gezond maken:

1. Kwark smoothie

Je kan van ‘gewone’ kwark een kwark smoothie maken. Voeg wat water toe aan je kwark en zoet hem door er iets zoets door heen te doen zoals eiwitpoeder, fruit, een zoetstof zoals stevia of een klein beetje limonadesiroop. Kwark is altijd al een perfecte eiwitbron geweest om aan een smoothie toe te voegen. Het bevat veel eiwitten en zorgt er ook voor dat de smoothie veel romiger en voller van smaak wordt.

Smoothies Drink While Working Home

2. Zoet maken

Met deze optie blijft de kwark lekker dik en wordt hij wat zoeter zonder dat er veel calorieën aan toegevoegd worden. Voeg wat kaneel of een andere zoetstoef toe aan de kwark en roer de zoetigheid er rustig doorheen. Sommige mensen vinden het zelfs lekker er beetje karamal doorheen te roeren.

3. Chocolade 

Ook bij deze optie blijft de kwark vol van smaak en wordt hij ontzettend lekker, vooral voor de chocolade lovers! Voeg een klein beetje (niet teveel) chocola toe aan je kwark. Gebruik bijvoorbeeld een beetje cacaopoeder, chocolade eiwitpoeder, cacao nibs of cacao rozijnen. Zo zorg je dat de calorieën ook hier laag blijven. Je kan zelfs een klein handje pure chocolade hagelslag door je kwark doen.

4. Noten

Omdat noten een goede bron van gezonde vetten zijn, kun je noten goed toevoegen aan je kwark. Houd er wel rekening mee dat er veel kcal in noten zitten. Doe daarom maximaal één handje noten in je kwark om niet teveel kcal binnen te krijgen.

5. Overige toevoegingen

Andere toevoegingen die jij nog in je kwark kan doen om er echt een lekker hapje van te maken zijn: kokos snippers, jam, dadels, rozijnen, bessen, fruit (frambozen, blauwe bessen), muesli, honing of superfoods. Verwacht van de superfoods geen wonderen, het is een mooie toevoeging. Maar zal wel het aantal kcal dat je binnen krijgt verhogen, houd hier altijd rekening mee!

Dit zijn een aantal tips hoe jij je kwark lekker en gezond kunt maken zonder je schuldig te hoeven voelen over al dat lekkers dat je erin mag doen.  Mocht je zelf ook een goede variant hebben, laat het ons dan weten middels een reactie!

Video: 6 variaties om kwark lekker(der) te maken!

 

Number of posts: 
568
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram