Gezonde Oreo Nutella kwarktaart
15 april 2015 

Gezonde Oreo Nutella kwarktaart

De naam verklapt het al; EEN HEERLIJKE TAART! Made by Gaby.

Wij trainen dagelijks met Gaby op de judomat en ze heeft ons verrast met deze gezonde taart.

Recept gezonde oreo nutella kwarktaart

Ingrediënten bodem:ingrediënten gezonde oreo nutella taart

  • 125 gram
  • eiwit Oreokoekjes zonder vulling
  • 50 gram hazelnoten
  • 70 gram kokosvet
  • 
50 gram homemade Nutella
  • 30 gram honing
  • Kokosvet om in te vetten

Ingrediënten Oreo kwark:

  • 3 à 4 eiwit Oreokoekjes met vulling
  • 500 g magere kwark
  • 2 tl vanille extract
  • 4 blaadjes gelatine
  • 50 gram honing

Ingrediënten Nutella kwark:oreo nutella kwarktaart

  •  140 gram homemade Nutella
  • 350 gram magere kwark
  • 4 blaadjes gelatine
  • 50 gram honing 

Bereiding:

  1. Vet een springvorm in met wat kokosvet en bedek de bodem met bakpapier.
  2. Doe voor de bodem de Oreokoekjes samen met de hazelnoten in een staafmixer en maal het tot kruimels.
  3. Smelt het kokosvet en doe het samen met de honing en Nutella bij de kruimels. Mix tot het gemengd is.
  4. Doe het mengsel op de bodem van de springvorm en druk het plat. Dep het overige vet en vocht droog met wat keukenpapier en druk nog iets meer aan. Zet dit in de vriezer om het stevig te laten worden.
  5. Ondertussen kun je door met het Oreo mengsel. Leg 4 gelatine blaadjes in een bakje koud water en laat even staan.
  6. Meng 500 g kwark met 2 tl vanille extract en 50 g honing.
  7. Warm dit mengsel au bain marie op totdat het handwarm is.
  8. Smelt in een pan op laag vuur de gelatineblaadjes met een beetje water en doe dit bij het kwarkmengsel.
  9. Verkruimel hier nog 3 à 4 eiwit Oreo’s door en giet dit op de bodem van de taart.
  10. Zet dit een paar uur in de koelkast totdat het opgesteven is.
  11. Dan kun je door met het laatste Nutella kwark deel. Leg weer 4 blaadjes gelatine in koud water.
  12. Meng 350 g kwark met 140 g Nutella en 50 g honing en warm dit ook au bain marie op tot handwarmte.
  13. Laat de gelatineblaadjes weer smelten in een pan en meng met het nutella mengsel.
  14. Giet dit voorzichtig over het Oreo deel in de springvorm en laat het geheel opstijven in de koelkast.
  15. Na een paar uur is de taart klaar om aan te snijden en op te eten.
Over de schrijver
Reactie plaatsen