2 gezonde ontbijtjes voor kinderen

Een gezond en eenvoudig ontbijt waar de kinderen dol op zijn!

Twee gezonde en eenvoudige snacks voor jouw kinderen

Een gezond en eenvoudig ontbijt! Het eerste wat je kind meestal vraagt als ze thuiskomt van school is: “Mag ik wat lekkers? Dat is een hele normale vraag, want na een vroege lunch, hebben ze vaak stevige trek. Om je kind dan te verwennen, maar tegelijkertijd een gezonde snack te geven, hebben wij hieronder twee gezonde en eenvoudige recepten voor jullie.

Appel sandwich

De appel sandwich is een gezonde en eenvoudige snack. De appel sandwich kan gebruikt worden als ontbijt, maar ook als snack in de namiddag. De kinderen kunnen het zo langer volhouden tot de avondmaaltijd. De appel sandwich kun je ook meegeven als lunch door het in zijn/haar lunch box te stoppen.

Wat heb je nodig voor deze lekkere appel sandwich?

  • 1 appel
  • Pindakaas/amandel boter
  • Granola/havermout
  • Mini chocolate chips, rozijnen, noten, kokosnoot, kaneel, cacao nibs, etc.

Het enige wat jij hoeft te doen is de appel in plakjes te snijden en pindakaas of amandelboter erop te toppen. Hier kun je vervolgens granola of havermout op strooien, deze blijven goed plakken aan de pindakaas of amandel boter.

Tip:”Je kunt het nog afmaken met bijvoorbeeld kokosnoot, kaneel, cacao nibs of een van de andere bovengenoemde ingrediënten.”

Wees hier creatief mee en doe vooral wat jouw kinderen lekker vinden. De kinderen zullen het ook leuk vinden om het zelf te mogen maken.

Een ijsje van banaan

Een ander gezond en eenvoudig tussendoortje voor de kinderen zijn ijsjes van banaan. Om deze te maken heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • banaan
  • yoghurt
  • granola, rozijnen, noten, kokosnoot, kaneel, cacao nibs, etc.

Snijd eerst de banaan door de helft en steek hier een ijsstokje in. Doop dit in de yoghurt en rol de banaan vervolgens door één van de gekozen toppings. Zorg dat de topping goed verdeeld is over een bord, zodat je de banaan eenvoudig er doorheen kunt rollen.

Geniet lekker van deze twee gezonde en eenvoudige ontbijt mogelijkheden voor jouw kinderen!

Video: 2 gezonde ontbijtjes voor kinderen

Number of posts: 
572
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram