Een gezond en eenvoudig ontbijt waar de kinderen dol op zijn!
29 april 2016 

Een gezond en eenvoudig ontbijt waar de kinderen dol op zijn!

Twee gezonde en eenvoudige snacks voor jouw kinderen

Een gezond en eenvoudig ontbijt! Het eerste wat je kind meestal vraagt als ze thuiskomt van school is: “Mag ik wat lekkers? Dat is een hele normale vraag, want na een vroege lunch, hebben ze vaak stevige trek. Om je kind dan te verwennen, maar tegelijkertijd een gezonde snack te geven, hebben wij hieronder twee gezonde en eenvoudige recepten voor jullie.

Appel sandwich

De appel sandwich is een gezonde en eenvoudige snack. De appel sandwich kan gebruikt worden als ontbijt, maar ook als snack in de namiddag. De kinderen kunnen het zo langer volhouden tot de avondmaaltijd. De appel sandwich kun je ook meegeven als lunch door het in zijn/haar lunch box te stoppen.

Wat heb je nodig voor deze lekkere appel sandwich?

  • 1 appel
  • Pindakaas/amandel boter
  • Granola/havermout
  • Mini chocolate chips, rozijnen, noten, kokosnoot, kaneel, cacao nibs, etc.

Het enige wat jij hoeft te doen is de appel in plakjes te snijden en pindakaas of amandelboter erop te toppen. Hier kun je vervolgens granola of havermout op strooien, deze blijven goed plakken aan de pindakaas of amandel boter.

Tip:”Je kunt het nog afmaken met bijvoorbeeld kokosnoot, kaneel, cacao nibs of een van de andere bovengenoemde ingrediënten.”

Wees hier creatief mee en doe vooral wat jouw kinderen lekker vinden. De kinderen zullen het ook leuk vinden om het zelf te mogen maken.

Een ijsje van banaan

Een ander gezond en eenvoudig tussendoortje voor de kinderen zijn ijsjes van banaan. Om deze te maken heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • banaan
  • yoghurt
  • granola, rozijnen, noten, kokosnoot, kaneel, cacao nibs, etc.

Snijd eerst de banaan door de helft en steek hier een ijsstokje in. Doop dit in de yoghurt en rol de banaan vervolgens door één van de gekozen toppings. Zorg dat de topping goed verdeeld is over een bord, zodat je de banaan eenvoudig er doorheen kunt rollen.

Geniet lekker van deze twee gezonde en eenvoudige ontbijt mogelijkheden voor jouw kinderen!

Video: 2 gezonde ontbijtjes voor kinderen

Over de schrijver
Reactie plaatsen