French toast met ricotta is verrukkelijk!
French toast met ricotta is verrukkelijk!
29 augustus 2017 

French toast met ricotta is verrukkelijk!

Recept French toast met ricotta

French toast met ricotta is een ware ‘treat’ die je als ontbijt kunt nemen. Het is een heerlijke maaltijd met veel smaak door de toevoeging van ricotta en blauwe bessen. Het geeft je veel energie en je kunt de French toast lekker knapperig maken. Er zitten veel eiwitten en koolhydraten in de French toast met ricotta, hierdoor zal het je gedurende de hele dag veel energie geven. Breng je French toast met ricotta naar een nieuwe niveau voor de ochtend en laat iedereen een geweldige start beleven.

Ingrediënten

  • Eiwit van 4 eieren (M)
  • 160 ml magere melk
  • 1 eetlepel stevia
  • ½ theelepel zout
  • 4 sneden volkoren brood
  • 1 gram kaneel
  • 60 gram ricotta
  • 60 gram blauwe bessen

Bereiding

  1. Scheid het eiwit van het eigeel.
  2. Mix het eiwit, melk, stevia en zout in een kom en giet het in een ondiepe schaal.
  3. Dip 2 broodjes in het eimengsel en laat het wat uitlekken.
  4. Zet vervolgens een pan op middelhoog vuur en bak het brood in kokosolie voor ongeveer 2 minuten aan beide kanten goudbruin. Herhaal dit met de rest van het brood en eimengsel.
  5. Bestrooi de toast met kaneel en doe op elk portie watricotta en blauwe bessen.

Voedingswaarde totaal

  • 622 calorieën
  • 82 gram koolhydraten
  • 41 gram
  • 11 gram vet

“Wil je meer van dit soort recepten? Klik dan hierop: Recepten

Over de schrijver
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23. Daarnaast ben ik Nederlands Kampioen Judo geworden onder de 15 jaar en heb ik daarna nog op verschillende judotoernooien gestaan – waaronder het EK. Ook stond ik bij de senioren enkele keren op het podium. Doordat ik op jonge leeftijd al in aanraking kwam met de topsport ontstond er bij mij al vroeg interesse in het optimaliseren van voeding en training. Ik heb verschillende certificaten en diploma’s gehaald en ben jarenlang begeleid door Paul Lammers, een van de beste krachttrainers van Nederland. Ik blijf mijn kennis tot op de dag van vandaag bijspijkeren om mijn klanten zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.
Reactie plaatsen