Falafel met feta en bietensalade
16 augustus 2017 

Falafel met feta en bietensalade

Recept Falafel met Feta en Bietensalade

Falafel is een van een oorsprong Libanees vegetarisch gerecht bestaande uit gefrituurde balletjes van gestampte kikkererwten en/of tuinbonen. Voeg er Feta en Bietensalade bij en je hebt een heerlijk gezond gerecht op tafel getoverd.

Ingrediënten

  • 75 gram gekookte rode bieten
  • 3 stuks falafel
  • 50 gram feta
  • 50 gram tomaat
  • 2 eetlepels magere yoghurt
  • 50 gram ijsbergsla
  • 1 spelt pitabroodje
  • ½ takje koriander

Ingrediënten home made falafel (voor +/- 12 stuks)

  • 400 gram kikkererwten (uit pot)
  • 1 ei (M)
  • 1 teentje knoflook
  • 10 gram verse peterselie
  • 1 ui (klein)
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 2 theelepels komijn
  • Peper en zout
  • 3 theelepels kokosolie

Bereiding home made falafel

  • Verhit 1 theelepel kokosolie in de pan.
  • Snijd de ui in stukjes en bak de ui samen met de knoflook, korianderpoeder, komijn en een flinke snuf peper en zout, totdat de ui zacht begint te worden.
  • Giet het water uit de pot van de kikkererwten en dep ze droog.
  • Doe ze in een kom (of in een keukenmachine), samen met het ui-mengsel, de peterselie en het ei en blend het met een staafmixer tot een grof mengsel.
  • Maak van dit mengsel 12 balletjes.
  • Verhit de overige kokosolie in de pan en bak de falafel om en om in een paar minuten mooi goudbruin.

Bereiding

  • Bereid het pitabroodje volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de rode bieten, tomaten en de feta in stukjes.
  • Snijd de ijsbergsla in stukjes en was het onder de kraan en in een sla centrifuge.
  • Meng de bieten, tomaten en feta met de sla.
  • Hak de koriander fijn en meng dit samen met de yoghurt in een schaaltje en breng het op smaak met zout en peper.
  • Snijd het pitabroodje open en beleg ze met de home made falafel, salade en yoghurtdressing.

Voedingswaarde totaal

581 kcal
61 gram koolhydraten
28 gram eiwitten
22 gram vetten

Over de schrijver
Reactie plaatsen