De beste avocado check tips

Twijfel jij ook vaak over het juiste moment van rijping bij de avocado. Hier zijn enkele fijne tips waardoor je kunt weten of de avocado goed is. Deze tips zijn heel eenvoudig, maar erg handig!

In deze aflevering van TLV TV geven wij jou 3 tips hoe je kunt zien of een avocado rijp is. Dit is heel eenvoudig. Je doet dit als volgt:

Samenvatting tips:

  • Tip 1: Haal het oogje van de avocado eraf. Is de kleur hieronder bruin tot zwart? Dan is de avocado bedorven. Is de kleur groen tot geel? Dan is hij goed.
  • Tip 2: Als je de avocado voelt en hij is nog hard dan betekent dat dat de avocado nog niet rijp is. Is hij al wat zachter en kun je hem in drukken dan is hij rijp.
  • Tip 3: Koop meerdere avocado’s, maar in verschillende rijpingsstadia. Hierdoor heb je altijd een rijpe avocado bij de hand hebt.

Wist je dat er meerdere avocado soorten zijn. In deze video komen er twee aan bod. De kleinere avocado is de Hass avocado en de grotere is de Fuerte avocado. De Fuerte avocado kun je ook herkennen aan de dunnere schil.hass-fuerte-avocado

Extra tips om je avocado sneller te laten rijpen

Heb je zelfs tip 3 gevolgd, maar nog steeds niet de perfect rijpe avocado? Hieronder vind je nog wat tricks om het rijpen te versnellen.

  • Gek misschien, maar als je een avocado in een diepe kom legt en helemaal bedekt met bloem binnen een paar uur tot een dag rijp.
  • Leg de avocado in een fruitschaal met allerlei fruitsoorten, tomaten helpen ook!
  • Stop de avocado met een banaan in een plastic zak. Dichtknopen en binnen no-time is je avocado rijp.

Tips om je avocado langer te bewaren? Klik dan hier.

Over de schrijver
Reactie plaatsen