De battlerope
De battlerope

Met cardio en aan de ijzers hangen wordt vaak gebruik gemaakt van hetzelfde materiaal. Niet dat dit verkeerd is, maar met de battlerope is er een cardio vasculaire oefening bijgekomen. Deze tool biedt op vele fronten een grote bijdrage binnen de fitnesssport. Door afwisseling o.a. boekt men immers vooruitgang!

De battlerope

De battlerope is een langwerpig touw, verkrijgbaar in verschillende lengtes en diktes. Des te langer het touw, des te meer weerstand. Het handige van de battlerope is dat het een cardio vasculaire oefening betreft, die makkelijk te verplaatsen is. Hierdoor wordt het touw niet alleen gebruikt binnen de sportschool, maar ook bij bijvoorbeeld bootcamps.

Een ander bijkomend voordeel is dat men met de battlerope veel kan variëren. Ook is er een groot scala aan bewegingen die je kan maken, waardoor je verschillende spiergroepen kunt belasten. Zo is een op en neergaande, maar ook een zijwaartse beweging mogelijk. Als je op internet zoekt naar een battlerope workout zal je velen verschillende trainingsvormen tegenkomen.

Het nut van de battlerope

Mede door de variëteit aan battlerope workouts, dient de battlerope voor verschillende doeleinden. Doordat het hele lichaam vanuit een squat positie in beweging is, wordt er gebruik gemaakt van verschillende energiesystemen. Hierdoor worden tijdens een training onwijs veel calorieën verbrandt, wat het een uitstekende oefening maakt om af te vallen. Daarnaast kan men door middel van een High Intensity Training met de battlerope, ook trainen op het bevorderen van het uithoudingingsvermogen, de snelkracht en de explosiviteit. Mede door een goede poweroutput in de snelkrachtfase, is het een door topsporters (o.a. judoka’s) veel gebruikte oefening.

Onze ervaring

Wij als topsporters en personal trainers zijn absoluut fan van de battlerope. Uit ervaring met meerdere klanten durven wij te zeggen dat de battlerope een mooie tool is om mee te variëren in een trainingsschema. Battlerope oefeningen zorgen ervoor dat klanten snel uit hun comfortzone komen. Ten eerste omdat men het een leuke oefening vindt en ten tweede omdat er een duidelijk doel in verwerkt zit, namelijk het touw soepel in beweging houden. Hierdoor moet er ten alle tijden een hoge inspanning geleverd worden door de sporter en zodoende wordt er snel resultaat geboekt, zowel op fysiek als mentaal (doorzettingsvermogen) gebied.

Battlerope oefeningen

Over de schrijver
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23. Daarnaast ben ik Nederlands Kampioen Judo geworden onder de 15 jaar en heb ik daarna nog op verschillende judotoernooien gestaan – waaronder het EK. Ook stond ik bij de senioren enkele keren op het podium. Doordat ik op jonge leeftijd al in aanraking kwam met de topsport ontstond er bij mij al vroeg interesse in het optimaliseren van voeding en training. Ik heb verschillende certificaten en diploma’s gehaald en ben jarenlang begeleid door Paul Lammers, een van de beste krachttrainers van Nederland. Ik blijf mijn kennis tot op de dag van vandaag bijspijkeren om mijn klanten zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.
Reactie plaatsen