recept brinta met banaan

Brinta met banaan, perfect als ontbijt

Brinta met banaan is een ware smaaksensatie

Brinta met banaan, een leuke variatie op je ontbijt. Het wordt gezien als een favoriet op de warme avondmaaltijd na. Brinta met banaan is een ideaal ontbijt als je even goed wakker wilt worden in de vroege uurtjes. Het geeft je gelijk energie om de dag goed te beginnen.

Brinta (met banaan) staat bekend als een dikmaker. Dit is alleen onterecht, omdat het een heel voedzaam product is. Er zitten veel voedingsvezels in, die zorgen er weer voor dat je lang een verzadigd gevoel hebt. Daarnaast krijg je flink wat eiwitten binnen door het te mengen met rijstmelk. Door de toevoeging van een banaan maak je de Brinta  een ware smaaksensatie voor de vroege ochtend.

Ingrediënten

  • 250 ml rijstmelk
  • 40 gramBrinta
  • 1 banaan (M)

Bereiding

  1. Breng de rijstmelk aan de kook
  2. Roer debrinta en banaan erdoor en laat 2 min. op laag vuur koken.
  3. Haal het van het vuur en serveer het in een schaaltje en laat het voor een paar minuten staan.

Calorie en nutriënten inname

  • Calorieën 350 kcal
  • Koolhydraten 70 gram
  • Eiwitten 6 gram
  • Vetten 4 gram
Number of posts: 
568
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram