Battlerope complex

Battle rope complex

De battle rope, een lang zwaar touw om trainingsoefeningen mee te doen. We zien dat de battle rope steeds meer terrein wint in de sportschool. De battle rope is over komen waaien vanuit Amerika, waar vrijwel iedere fitnessrage ontstaat. In het begin zagen we de battle rope veel gebruikt worden bij ‘crossfit gyms’ of ‘bootcamp clubs’, maar steeds meer sportscholen schaffen een battle rope aan.

Op internet zijn tientallen battle rope oefeningen te vinden. De ene oefening nog ingewikkelder dan de ander. Maar zomaar aan een battle rope gaan trekken heeft geen zin. Je moet wel een doel voor ogen hebben

Wat train je met de battle rope?

De battle rope is zeer geschikt om het krachtuithoudingsvermogen mee te trainen. Dit komt door de relatief lange tijd van de oefening ten opzichte van traditionele krachttraining. Iedere battle rope oefening spreekt de spieren weer op een andere manier aan. Dit komt door de beweging die je met het touw maakt en door de bewegingen die je met de rest van je lichaam maakt.

Een battle rope complex

Een ‘complex’ is het doen van verschillende oefeningen direct achter elkaar. Er bestaan verschillende dumbbell complexen. Wij hebben één van deze dumbbell complexen in een Video Dumbbell Complex uitgelegd. Battle rope oefeningen zijn intensief. Om die reden hebben wij ervoor gekozen om deze battle rope complex met ‘slechts’ drie oefeningen te vullen.

Oefening 1: Battle rope alternated

Plaats de voeten op schouderbreedte, zak licht door je knieën en beweeg de armen met grote bewegingen op en neer.

Oefening 2: Battle rope slam

Plaats de voeten op schouderbreedte, zak licht door de knieën, breng de handen helemaal omhoog en sla het touw zo hard mogelijk op de grond.

Oefening 3: Battle rope Russian twist

Ga op de grond zitten, benen gestrekt voor je, licht achterover leunen zodat er spanning komt op de buikspieren en breng het touw van links naar rechts.

Uitvoering battle rope complex

Alle drie de oefeningen doe je vijf seconden. Na één setje heb je 10 seconden rust. Aan de hand van je trainingstijd, uithoudingsvermogen en trainingsdoel, voer je minimaal drie setjes uit.

Video: Battle Rope Complex

Number of posts: 
572
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram