Banaan kiwi smoothie
Banaan kiwi smoothie

Banaan kiwi smoothie

Een banaan kiwi smoothie, een perfecte smoothie als onderdeel van je ontbijt of als verfrissend tussendoortje. Het is een eenvoudige manier om aan je portie fruit voor de dag te komen. Voor deze banaan kiwi smoothie hoef je slechts drie ingrediënten in de blender te gooien: één banaan, één kiwi en wat magere yoghurt. Voor een extra smaaksensatie doen we er een kleine hoeveelheid bevroren zomerfruit en sinaasappelsap bij. Het resultaat! Een heerlijke, zachte smoothie met 90% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C. Maar deze smoothie bevat meer dan alleen vitamine C…

Kiwi’s zijn bijvoorbeeld rijk aan vitamine C, maar bevatten ook andere vitamines zoals A en B. Bovendien bevatten kiwi’s mineralen, zoals kalium, calcium, fosfor, ijzer en magnesium. Dit draagt allemaal bij aan sterkere botten, een normale bloeddruk en een goede werking van de spieren. Bananen zitten ook vol allerlei vitamines en mineralen. Bananen bevatten vitamine A, B en C. Ze zijn vooral rijk aan vitamine B11, deze vitamine is belangrijk bij de zwangerschap. Daarnaast bevatten ze veel fosfor. Fosfor is een mineraal dat voor de stevigheid van de botten zorgt. Ook is het betrokken bij de energievoorziening. Geniet lekker van deze banaan kiwi smoothie.

 Ingrediënten 

 • 1 banaan (M)
 • 1 kiwi
 • 125 gram bevroren zomerfruit
 • Sap van 1 sinaasappel
 • 200 gram magere yoghurt

Bereiding 

 1. Schil de kiwi en snijd het fruit in stukken.
 2. Pers de sinaasappel uit en doe alle ingrediënten in de blender.
 3. Blendhet tot een mooi geheel.
 4. Dien het vervolgens op in een glas.

Calorie en nutriënten inname

 • Calorieën 339 kcal
 • Koolhydraten 55 gram
 • Eiwitten 12 gram
 • Vetten 4 gram
Over de schrijver
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23. Daarnaast ben ik Nederlands Kampioen Judo geworden onder de 15 jaar en heb ik daarna nog op verschillende judotoernooien gestaan – waaronder het EK. Ook stond ik bij de senioren enkele keren op het podium. Doordat ik op jonge leeftijd al in aanraking kwam met de topsport ontstond er bij mij al vroeg interesse in het optimaliseren van voeding en training. Ik heb verschillende certificaten en diploma’s gehaald en ben jarenlang begeleid door Paul Lammers, een van de beste krachttrainers van Nederland. Ik blijf mijn kennis tot op de dag van vandaag bijspijkeren om mijn klanten zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.
Reactie plaatsen