Oefeningen met de stok

Assisted Stick Workout

Stick Workout

Stick workout, doormiddel van een stok kan je veel makkelijker bepaalde oefeningen doen. Hierdoor krijg je de techniek van de oefeningen veel sneller onder de knie. Het helpt ook om de basis perfect te krijgen, zodat je daarna een betere opbouw hebt met de nadruk op krachttoename.

Het is raadzaam om eerst met een ‘assisted stick’ te werken voordat je bepaalde oefeningen doet. Zo warm je de spiergroepen- en het zenuwstelsel op. Waardoor de uitvoering beter zal zals er eenmaal gewichten op zitten.

Dit is ook erg handig als je blessures hebt gehad om zo de spieren weer te laten wennen aan de beweging die achter de oefeningen zitten. Waardoor je techniek vanzelf weer beter wordt, zonder ongemak of pijntjes.

Hieronder een aantal oefeningen, die je in circuit vorm doet, je kunt dit dan 3 keer herhalen met 2 minuten rust ertussen. Zo ben je beter voorbereidt op de echte oefeningen:

1. Standing spinal mobilization

Aanwijzingen Standing spinal mobilization stick: 
1. Plaats de voeten op schouderbreedte en houd de rug recht.
2. Houd je hoofd neutraal op de romp en leg de stok in de nek.
3. Plaats je handen gespreid aan de stok en draai je romp vervolgens van links naar rechts.

2. Full squat

Aanwijzingen full squat stick: 
1. Pak de barbell vast op schouderbreedte.
2. Lig met je rug op de grond, waarbij beide benen vlak boven de grond zijn gestrekt en waar de armen zich boven het hoofd bevinden met de barbell in de handen.
3. De barbell blijft gedurende de beweging op deze positie.
4. De knieën worden vervolgens naar de borst getrokken, waarna ze uitgestrekt worden naar boven, waarbij de heup van de grond komt. 5. Uiteindelijk worden de benen weer horizontaal vlak boven de grond uitgestrekt.
6. Houdt de core gedurende de beweging op spanning zodat de beweging gecontroleerd uitgevoerd wordt.

3. Deadlift

Aanwijzingen deadlift, assisted stick: 
1.Houd de stok verticaal achter je rug en ga rechtop staan.
2. Beweeg je romp naar voren, waarbij je een lichte buiging in de knieën hebt.
3. Strek vervolgens gelijkmatig je knieën en heup en houd gedurende de beweging je rug neutraal.

4. Lunge, alternated

Aanwijzingen lunge, alternated, stick: 
1. Plaats de stok in je nek en zet je voeten op heupbreedte.
2. Houd de rug neutraal en maak om en om een uitvalspas voorwaarts, waarbij je de achterste knie richting de grond brengt.
3. Houd gedurende de hele beweging je romp rechtop en je core op spanning.

5. Push press

Aanwijzingen push press stick: 
1. Plaats de stok op je borst en plaats je voeten op heupbreedte.
2. Buig je benen en strek beide benen weer explosief.
3. Strek je armen naar boven uit, waarbij je je rug neutraal houdt.
4. Houd gedurende de hele beweging je core op spanning.

“Wil je meer van dit soort oefeningen? Klik dan hier!”

Number of posts: 
568
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram