Gezonde wk tussendoortjes

8 gezonde WK tussendoortjes

Over een paar uurtjes is het zover, de voetbalwedstrijd Nederland-Spanje! Ook wij zullen gekluisterd aan de buis zitten en met spanning de wedstrijd bekijken.

Tijdens dit soort gelegenheden worden massaal de kratjes bier, chips en andere vette tussendoortjes ingekocht. Iedereen nodigt elkaar uit om er een gezellige avond van te maken met veel alcohol en lekkere hapjes. Met ze alle in het oranje en flink aanmoedigen voor het scherm.

Er zitten echter wel wat risico’s aan vast, want na de poulewedstrijden hebben vele al een extra vetlaagje gekweekt. Dit wil je natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen en daarom hebben wij 8 gezonde tussendoortjes voor jullie die je voor en tijdens de wedstrijden kan consumeren.

Groentes met hummus dip

Hummus is lekker voor een groentedip. Het is gemaakt van kikkererwten en is rijk aan omega-3, eiwitten en vitamines en mineralen. Dip dus lekker je worteltjes, tomaat of selderij in de hummus voor een extra smaak sensatie.

Fruit stukjes

Met dit warme weer is een stukje watermeloen ook een erg lekkere snack. Tevens bevat het weinig calorieën, dus uitstekend bij een wedstrijd als vanavond. Je hebt dan toch wat in je mond en het is nog lekker ook.

Popcorn

Iedereen vindt popcorn wel lekker. Het kan ook een gezonde snack zijn, maar dat is helemaal afhankelijk van de bereiding. Wij adviseren dus wel om het zelf te maken. Je kan zo popcorn maken die relatief laag in de calorieën zit, weinig vetten bevat en op zich ook nog gezond zijn vanwege de antioxidanten en vezels.

Ongezouten/ongebrande noten

Noten zijn een goede bron van vetten, vitamine E, eiwitten en vezels. Wij adviseren een gesloten handje per dag. Ze bevatten namelijk vrij veel calorieën.

Mozzarella met tomaat en basilicum

Op een spiesje wat mozzarella met tomaat en verse basilicum is een uitstekende snack. Mozzarella bevatten eiwitten en vetten. De tomaat is een goede groente voor de nodige micronutriënten en basilicum is een vers kruid.

Toastjes zalm en tonijn

Neem bij voorkeur volkoren toastjes. Doe hier lekker wat gerookte zalm op of wat tonijn uit blik (op water basis). Maak je toastje met zalm af door er wat bieslook op te doen bijvoorbeeld. En maak het toastje met tonijn lekker door de tonijn eerst te mixen met wat uitjes, augurk, beetje ketchup en mayonaise en zwarte peper.

Stukjes kip (gemarineerd)

Maak net als stukjes kipsaté, wat klaar als hapje. Doe wat kip stukjes in een kom en leg er prikkertjes bij. Voilà een eiwitrijk tussendoortje.

Rijstwafel

Je kunt er nog voor kiezen om wat rijstwafels of crackers neer te leggen met wat kipfilet en avocado erop bijvoorbeeld.

Rijstwafel Kip En Avocado
Belangrijk om te weten is dat je ook van gezonde hapjes aan kunt komen. Denk dus niet dat je er onbeperkt van kunt eten.

Wij adviseren om het alcohol gebruik zoveel mogelijk te beperken, dit zijn namelijk vaak de oorzaken van het extra laagje vet. Dit wil niet zeggen dat je helemaal geen biertje kan drinken. Als je er toch voor kiest om veel te drinken, neem dan in ieder geval een balans dag de volgende dag. Een balans dag is een dag waarin je gezond- en caloriearm eet, met daarbij natuurlijk wat bewegen/trainen. Dit zorgt ervoor dat je niet dat extra laagje vet gaat kweken.

Op een mooie overwinning (ook voor jezelf) vanavond!!

Hierbij een uitslag van onze kant:

Fluitje (220 ml) = 99 kcal
Vaasje (250 ml) = 112,5 kcal
Flesje (330 ml) = 148,5 kcal
Rode wijn (100 ml) = 82 kcal
Witte droge wijn (100 ml) = 67 kcal
Witte wijn zoet (100 ml) = 96 kcal
Rosé (100 ml) = 63 kcal
Cola (250 ml) = 97,5 kcal
Bron-/kraanwater = 0 kcal

Number of posts
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram