8 foam roll oefeningen

8 foam roll oefeningen

De foam roll oefeningen d

ie je uitvoert voelen aan als een massage en kunnen zowel direct op de huid als met kleding aan worden uitgevoerd. Het is te vergelijken met een stevige sportmassage. Dit gevoel is echter bij iedereen anders. Het is namelijk afhankelijk van iemand zijn pijngrens en welke spiergroep er wordt behandeld. De pijn zal afnemen wanneer je de foam roll vaker gebruikt.

Wat zegt de wetenschap?

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de foam roller de bewegingsuitslag op korte termijn kan verbeteren. Er vindt in tegenstelling tot rekken geen krachtafname plaats. Ideaal dus om te gebruiken bij je warming-up of cooling down.

De foam roll heeft tegenwoordig zijn plekje in de sportschool verdient. Dat is natuurlijk mooi! Maar welke oefeningen zijn er mogelijk met de foam roller? Wij laten jou in deze blog 8 foam roll oefeningen zien.

8 foam roll oefeningen

1. Foam roll back

Aanwijzingen foam roller back:

1. Ga met de rug op de foamrol liggen
2. Rol de hele rug over de foamrol heen.

2. Foam roll side thighs

Aanwijzingen foam roll side thighs:

1. Plaats de zijkant van de bovenbenen op de foam roll.
2. Rol over de foam roll.

3. Foam roll piriformis

Aanwijzingen foam roll piriformis:

1. Plaats aan één kant de foamrol aan de zijkant/bovenkant van de bil.
 2.Rol over de foamroll.

4. Foam roll quadriceps

Aanwijzingen foam roll quadriceps:

1. Plaats de voorkant van de bovenbenen op de foam roll
 2. Rol over de foam roll.

5. Foam roll hamstrings

Aanwijzingen foam roll hamstrings:

1. Plaats de achterkant van de bovenbenen op de foam roll.
 2. Rol over de foam roll. 

6. Foam roll calfs

Aanwijzingen foam roll calfs:

1. Plaats de kuiten op de foam roll.
2. Rol over de foam roll.

7. Side roller beginner

Aanwijzingen side roller beginner foam roller: 

1. Plaats de zijkant van je bovenbeen op de foam roller en breng je andere been eroverheen, waarbij je je voet plat op de grond zet.
2. Steun op je armen en rol zacht heen en weer.

8. Latissimus roll

Aanwijzingen latissimus roll foam roll:

1. Lig met je zij op de foam roller en rol zacht heen en weer.

Meer fitness oefeningen bekijken?

Wij hopen dat je zo een beter beeld hebt gekregen van de oefeningen die mogelijk zijn met een foam roll. Wekelijks komen er op dit kanaal nieuwe video’s online. Als je geïnteresseerd bent in fitness oefeningen, dan is dit zeker een kanaal om in de gaten te houden.

Heb je ons vorige artikel met 22 swiss ball oefeningen al gelezen?

Number of posts: 
572
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

3 comments on “8 foam roll oefeningen”

  1. وفي العهد ØÙ„عثمانÙ§Š تلاشت اهميتها تدريجيا خاصة بعد انشاء سكة الحديد بعيدا عن منطقة الازرق, وهو الامر نفسه الذي حدا بقوات الثورة العربية الكبرى لاتخاذها مقرا لها في تلك المنطقة, ولا تزال غرفة القيادة للورنس العرب موجودة فوق البوابة الرئيسية فيها وتعرف حتى الان بغرفة لورنس.

  2. When installing new motherborad can i just use the repair option on my OS disc to load all my new drivers?.. cuz it will take a lot of time backing up my data and formatting it.. or do i really need to have a clean installation ? i need a solid response..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram