6 oefeningen met de trappetjes

6 oefeningen op de speed ladder voor meer coördinatie

De speed ladder is goede manier om je coördinatie te verbeteren. De speed ladder wordt door veel professionele sportteams gebruikt om juist die dingen te verbeteren. De speedladder is daarnaast uitermate geschikt om te gebruiken in je cardiotraining. Met de speedladder maak je de training een stuk leuker en uitdagender. Wij hebben voor jou 6 oefeningen voor de speedladder in één filmpje gezet.

De zes oefeningen op de speedladder

• Twee voeten in, twee voeten uit;
• Twee voeten in, één voet uit;
• Ali shuffle;
• Ouchi gari;
• Lateral fast hands;Oefeningen Op De Speedladder
• Judo push up.

De eerste twee oefeningen spreken voor zich en leggen we niet verder uit. De andere vier worden kort uitgelegd.

Meer oefeningen voor op de speedladder zien? Klik dan hier.

De Ali shuffle

De Ali shuffle op de speed ladder komt van de vlugge voetbeweging die Mohammed Ali in de ring deed om zijn tegenstanders te intimideren. Ga haaks op de speed ladder staan en maak spreidsprongen met steeds één been in de ladder, waarbij je de heup mee roteert.

De o uchi gari

De o uchi gari komt vanuit het judo. Ga haaks op de speed ladder staan waarbij je één voet buiten de ladder plaatst en één voet in de ladder. Zet de voet in de ladder elke keer een stapje verder in de ladder en breng de voet buiten de ladder van voren naar achter.

De lateral fast hands

Neem de push up positie aan en loop zijwaarts met de handen en voeten heen en weer. Plaats iedere hand in ieder vakje.

De judo push up

Neem de push up positie aan met de voeten wijd uit elkaar. Zak door je ellebogen. Kom met een rups beweging weer omhoog en spring met je handen naar het volgende vakje. Tegelijk met je handen komen je voeten van de grond.

Video: Top 6 oefeningen op de speed ladder voor meer coördinatie

Tips:

• Begin langzaam met de uitvoering zodat je de techniek eerst onder controle krijgt.
• Verplaats je op de bal van je voet, je bent dan mobieler.
• Koop een eigen speedladder voor nog geen €30,- en geef je thuis workout set een update.

Number of posts: 
568
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram