Variaties op de plank buikspieren

6 dynamische variaties op de plank

De normale plank oefening is voor veel mensen bekend. Het is een buikspieroefening die naarmate de tijd vordert steeds makkelijker wordt. Er zijn een aantal variaties op de normale plank oefeningen die de plank uitdagender maken. Deze kun je doen als de normale plank te makkelijk wordt of als je meer variatie wilt in je training.

Hoe ging de normale plank ook alweer?

Video: 6 dynamische variaties op de plank

In deze video geven wij jou 6 dynamische variaties op de plank. We behandelen geen statische vormen, maar dynamische.

Samenvattend:

  1. Side Step Plank

Bij deze oefening verander je steeds het evenwichtsoppervlak door met de armen en benen naar links of rechts te stappen.

  1. Knee To Elbow Plank

Hierbij sta je in de hoge houding. Je trekt de knie naar de tegenovergestelde elleboog. Daarna doe je dit met de andere knie en dit herhaal je een paar keer.

  1. Knee To Outside Plank

Bij deze sta je in de lage houding. Je beweegt de knie naar de elleboog aan de zelfde kant van het lichaam buitenom en daarna doe je dit ook met de andere kant. Ook dit proces herhaal je een paar keer.

  1. Plank Jacks

Dit zijn jumping jacks op de grond. Alleen de armen bewegen niet mee. Je springt dus met de voeten naar binnen en naar buiten.

  1. Side Plank Twist

Hierbij steun je op 1 onderarm. Je andere arm gaat voorlangs en onder het lichaam door waardoor je een draaiende beweging maakt. Vervolgens draai je terug en steek je de arm recht omhoog. Na een aantal keer wissel je van kant.

  1. Side Plank 

Ook bij deze steun je op 1 onderarm. Je brengt de heup omlaag en vervolgens weer omhoog.

Bij deze 6 dynamische variaties op de plank. Bedankt voor het kijken en tot de volgende keer.

Number of posts
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram