6 dynamische variaties op de plank
6 dynamische variaties op de plank
02 november 2015 

6 dynamische variaties op de plank

De normale plank oefening is voor veel mensen bekend. Het is een buikspieroefening die naarmate de tijd vordert steeds makkelijker wordt. Er zijn een aantal variaties op de normale plank oefeningen die de plank uitdagender maken. Deze kun je doen als de normale plank te makkelijk wordt of als je meer variatie wilt in je training.

Hoe ging de normale plank ook alweer?

Video: 6 dynamische variaties op de plank

In deze video geven wij jou 6 dynamische variaties op de plank. We behandelen geen statische vormen, maar dynamische.

Samenvattend:

  1. Side Step Plank

Bij deze oefening verander je steeds het evenwichtsoppervlak door met de armen en benen naar links of rechts te stappen.

  1. Knee To Elbow Plank

Hierbij sta je in de hoge houding. Je trekt de knie naar de tegenovergestelde elleboog. Daarna doe je dit met de andere knie en dit herhaal je een paar keer.

  1. Knee To Outside Plank

Bij deze sta je in de lage houding. Je beweegt de knie naar de elleboog aan de zelfde kant van het lichaam buitenom en daarna doe je dit ook met de andere kant. Ook dit proces herhaal je een paar keer.

  1. Plank Jacks

Dit zijn jumping jacks op de grond. Alleen de armen bewegen niet mee. Je springt dus met de voeten naar binnen en naar buiten.

  1. Side Plank Twist

Hierbij steun je op 1 onderarm. Je andere arm gaat voorlangs en onder het lichaam door waardoor je een draaiende beweging maakt. Vervolgens draai je terug en steek je de arm recht omhoog. Na een aantal keer wissel je van kant.

  1. Side Plank 

Ook bij deze steun je op 1 onderarm. Je brengt de heup omlaag en vervolgens weer omhoog.

Bij deze 6 dynamische variaties op de plank. Bedankt voor het kijken en tot de volgende keer.

Over de schrijver
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23. Daarnaast ben ik Nederlands Kampioen Judo geworden onder de 15 jaar en heb ik daarna nog op verschillende judotoernooien gestaan – waaronder het EK. Ook stond ik bij de senioren enkele keren op het podium. Doordat ik op jonge leeftijd al in aanraking kwam met de topsport ontstond er bij mij al vroeg interesse in het optimaliseren van voeding en training.Ik heb verschillende certificaten en diploma’s gehaald en ben jarenlang begeleid door Paul Lammers, een van de beste krachttrainers van Nederland. Ik blijf mijn kennis tot op de dag van vandaag bijspijkeren om mijn klanten zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.
Reactie plaatsen