Recept bulgur salade met ei
Bulgur salade met ei, een gerecht oorspronkelijk uit het Midden-Oosten. Bulgur is een graanproduct gemaakt van tarwe. Het lijkt op rijst maar heeft een iets grovere korrel. Deze tarwekorrels zijn gestoomd of voorgekookt en daarna gebroken. Bulgur heeft een hoge voedingswaarde en bevat veel vezels, eiwitten. langzame koolhydraten en eiwitten/vitamines. Al met al een gerecht om zeker eens te proberen!
Ingrediënten
- 150 gram gekookte bulgur
- 1 ei (M)
- 30 gram bos ui
- 6 gram verse peterselie
- 6 gram verse munt
- 25 gram gouden rozijnen
- 40 gram granaatappelpitjes
- theelepel limoen sap
- 1 theelepel extra vierge olijfolie
- Zeezout en zwarte peper
Bereiding
1. Kook de bulgur
2. Kook de ei voor +/- 6 min. en spoel af met koud water.
3. Hak ondertussen de peterselie en munt in stukjes en snijd de bos ui in stukjes.
4. Meng de limoen sap met de olijfolie, zout en peper tot een mooi geheel.
5. Doe de gekookte bulgur in een kom en voeg daarbij het gekookte ei, bos ui, rozijnen en granaatappelpitjes.
6. Voeg tot slot de dressing over de salade en voeg als laatste de peterselie en munt toe.
Voedingswaarden
- 830 kcal
- 151 gram koolhydraten
- 24 gram eiwitten
- 13 gram vetten
Nog zo’n soortgelijk gerecht proberen? Klik dan hier voor het recept van quinoa salade met amandel en munt!