11 voedingsmiddelen niet voor in de koelkast
11 voedingsmiddelen die niet in de koelkast horen
Training
Melvin Schol
Training
2 min
0

11 voedingsmiddelen niet voor in de koelkast

2 min
0

Vaak wordt gedacht dat alles wat in de koelkast bewaard wordt, langer goed blijft. Dit is echter ten onrechte, want een aantal voedingsmiddelen blijft juist minder lang houdbaar. Welke dit zijn vertellen wij jou in dit artikel en een video. Ook vertellen wij jou meteen de plaats waar je ze wel moet bewaren.

Tomaten in de koelkast

Tomaten worden zacht en flauw van smaak als je ze in de koelkast legt. Leg ze niet in de koelkast, maar juist op een donkere plek op kamertemperatuur.

Fruit in de koelkast

Fruit rijpt het beste wanneer je het op het eigen houtje laat rijpen. Dan is fruit namelijk het best van smaak. Als je bijvoorbeeld appels of druiven langer wilt bewaren, bewaar het dan wel in de koelkast.

Hete/pittige saus in de koelkast

Wanneer je pittige/hete saus in de koelkast bewaart, verdwijnt de pittige/hete smaak. Deze smaak komt onder andere door de azijn in de saus en azijn verliest veel smaak in de koelkast.

Basilicum in de koelkast

Basilicum bederft sneller binnen de koelkast dan erbuiten. De supermarkt, waar de basilicum in het koelvak ligt, is daarom niet erg handig bezig. Basilicum heeft ook een erg sterke geur, de hele koelkast ruikt naar basilicum wanneer je dat in de koelkast bewaart. Nog een reden om basilicum niet in de koelkast te bewaren.

Honing in de koelkast

Honing is een natuurproduct en kan kristalliseren, dit wordt ook wel ‘versuikeren’ genoemd. Het versuikeringsproces speelt zich sneller af in de koelkast. Versuikerde honing is makkelijk weer zacht te krijgen door het op te warmen, maar dit kost weer tijd. Voorkom het dus en bewaar het gewoon op kamertemperatuur.

Avocado in de koelkast

Wil je dat de avocado natuurlijk rijpt, bewaar deze dan buiten de koelkast.

Aardappelen in de koelkast

Wanneer je aardappelen in de koelkast bewaard wordt de schil slecht en zacht. Dit komt de aardappel niet ten goede.

Bananen in de koelkast

Bananen rijpen het beste op kamertemperatuur. In de koelkast stopt het rijpingsproces en wordt de schil bruin. Een banaan kan in de koelkast zijn zoete smaak verliezen.

Komkommer in de koelkast

De komkommer en de koelkast gaan niet samen. De komkommer wordt zacht en ‘snotterig’. Komkommers kun je het beste in plastic folie wikkelen en buiten de koelkast op een koele plaats bewaren. Een gesneden komkommer kun je het beste wel in de koelkast bewaren om uitdroging te voorkomen.

Uien in de koelkast

Uien moeten goed gelucht worden, dit is ook de reden waarom uien niet in een dichte zak worden verkocht, maar in een open zak. Bewaar de uien op een droge plek in de keuken, maar leg de uien en aardappelen niet bij elkaar. De combinatie van aardappelen en uien kan een chemische reactie veroorzaken.

Koffie in de koelkast

Koffie in de koelkast verliest smaak en aroma. Bewaar je koffie op een koele, droge en luchtdichte plaats. De koffie verliest na maling langzaamaan smaak. Koop daarom een bonenmaler en koffiebonen. Maal de bonen kort voor gebruik zodat je koffie optimaal van smaak is.

Video: 11 voedingsmiddelen niet voor in de koelkast

Reacties
Categorieën