ZERO23 Trainer: Melvin Schol
Personal Trainer Melvin Schol
ZERO23 Algemeen
Melvin Schol
ZERO23 Algemeen
1 min
0

ZERO23 Trainer: Melvin Schol

1 min
0

PASPOORT Melvin Schol

Naam: Melvin Schol
Leeftijd: 27-04-1991
Woonplaats: Velserbroek
Burgerlijke staat: Relatie
Sportspecifieke achtergrond: Judo en Jiu-jitsu
Functie: Mede-eigenaar en trainer/coach

Hoe ben je bij Zero23 terechtgekomen?

Ik runde mijn eigen bedrijf (TLV) en werd toen door Arjan van Honk gevraagd of ik een paar uurtjes in de week personal training wilde geven. Ik begon met het verzorgen van trainingen aan huis en ging later aan de slag in de gym. Eind 2017 sloegen Arjan, Bram en ik de handen ineen en begonnen we samen ZERO23 Health Studios.

Wat is je achtergrond in de sport?

Ik heb jarenlang op het hoogste niveau judo en jiujitsu beoefend. Ik heb veel meegemaakt, veel gezien en ben trots op wat ik heb bereikt. Een paar van mijn sportieve hoogtepunten zijn:
Judo:
– 14 individuele NK-medailles (waarvan drie goud)
– 9 NK-team medailles (waarvan vijf goud)
Jiu-jitsu:
– Wereldkampioen
– 2x Brons WK
– Vice-Europees kampioen
– 3x Nederlands kampioen

Wat maakt ZERO23 voor jou uniek?

De sfeer in de studio is enorm goed. Het is een plek waar zowel de trainers als de cliënten graag komen. Kortom: de perfecte omgeving om keihard te trainen en fitter en vitaler te worden. Daarnaast begrijpen alle trainers het vak goed, waardoor ze bij alle verschillende klanten de juiste aanpak weten te hanteren.

Wat vind je het leukste aan je werk?

Dat ik mensen naar een hoger niveau kan tillen en ze kan helpen om de beste versie van zichzelf te worden. Daarnaast vind ik de diversiteit aan cliënten ontzettend leuk – allemaal hebben ze een eigen verhaal. Dat inspireert me enorm en zorgt ervoor dat geen dag hetzelfde is. Daarbij ben ik nooit uitgeleerd. Ik probeer altijd nieuwe kennis op te doen door cursussen te volgen en boeken te lezen. Tot slot vind ik het geweldig om mijn winnaarsmentaliteit over te brengen op m’n klanten.

Wat doe je het liefste in je vrije tijd?

Ik vind het heerlijk om uiteten te gaan, maar sport of chill ook graag met m’n vriendin of vrienden.

Wat is voor jou de belangrijkste trainingstip?

Waarom moeilijk doen, als het makkelijk kan? Je hoeft echt niet elke dag broccoli, kip en rijst te eten en vijf keer per week te sporten om je doelen te behalen. Ik zeg altijd: het beste voedings- of trainingsplan is degene die je het langste vol kunt houden. Consistency is the key to success.

Wat vind jij de meeste overschatte oefening?

Lateral leg raise zonder gewicht. Het lijkt wel of ik die oefening steeds vaker terugzie in de gym. Tip: Als het gemakkelijk voelt, is het vaak niet zo’n efficiënte oefening.

Op welke muziek train je zelf het liefst?

Techno, al vind ik technofestivals helemaal niks.

Welke vijf woorden beschrijven jou het best?

– Gedisciplineerd
– Niet al(tijd) te serieus
– Nuchter
– Sociaal
– Impulsief

Reacties
Categorieën