Personal Trainer Jeroen Meinders

ZERO23 Trainer: Jeroen Meinders

ZERO23 Trainer: Jeroen Meinders

Naam: Jeroen Meinders
Leeftijd:  09-10-1986
Woonplaats: IJmuiden
Burgerlijke staat: getrouwd
Sport specifieke achtergrond: Voetbal, Triatlon, Crossfit en golfsurfen
Functie: Trainer

Hoe ben je bij ZERO23 terechtgekomen?
Toen ik trainde bij Crossfit Spaarne ben ik Bram tegengekomen en raakten we in gesprek over sport. Onze visie kwam behoorlijk overeen en hij vertelde me over de plannen die er waren met ZERO23. Hierna ben ik in gesprek gegaan met Bram en Melvin samen en uiteindelijk zijn we in februari 2018 de samenwerking aangegaan.

Wat is je achtergrond in de sport?
Ik heb vanaf m’n 4e tot m’n 25e gevoetbald. Door een knieblessure moest ik vroegtijdig stoppen.
Tijdens mijn voetbalcarrière deed ik voor mijn plezier al veel aan duursport. Ik bleek hier behoorlijk wat aanleg en talent voor te hebben, dus ben ik me gaan richting op de triatlon. Ik heb een achtste, een kwart en een halve triatlon gedaan.
Daarnaast ben ik 2,5 jaar geleden gestart met Crossfit en heb ik een nieuwe uitdaging gevonden. Ik train 4 of 5 keer per week en neem deel aan diverse wedstrijden binnen Nederland.

Wat maakt ZERO23 voor jou uniek?
De trainingsomgeving is inspirerend en professioneel ingericht. Het daagt uit om in beweging te komen. Er heerst een professioneel klimaat onder de trainers. Ze zijn bereid om maatwerk te leveren aan iedere klant.

Wat vind je het leukste aan je werk?
Ik vind het leuk en waardevol om klanten te laten ontdekken hoeveel er met het menselijk lichaam mogelijk is. Op een functionele manier trainen draagt bij aan het dagelijkse welbevinden van de klant.
Iedere keer weer op zoek gaan naar de juiste prikkel of nieuwe vormen en manieren van trainen, maken het werk voor mij zeer uitdagend.
Naast mijn werk als docent Lichamelijke Opvoeding op een middelbare school, vind ik het een op een of het begeleiden van klanten in een kleine groep een mooie afwisseling en houdt het mij scherp en gemotiveerd.

Wat doe je het liefste in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd breng ik graag tijd door met mijn gezin. Ik heb een zoontje van één jaar en een geweldige vrouw waarmee ik graag veel tijd doorbreng. Daarnaast mag ik graag reizen, uit eten en met vrienden op stap.

Wat is voor jou de belangrijkste trainingstip?
Heb plezier in wat je doet, zorg voor een balans tussen inspanning en ontspanning en wees zo nu en dan streng voor jezelf om de gewenste doelen te behalen.

Wat vind jij de meest overschatte oefening?
De crunch. Het geïsoleerd trainen van je buikspieren draagt niet of nauwelijks bij aan het versterken van de kern van je lichaam. Ik zie liever een plank in diverse variaties, waarin meerdere spiergroepen samen moeten werken.

Op welke muziek train je het liefst?
Drum & Bass en Hardwell

Welke vijf woorden beschrijven jou het best?
– Veelzijdig
– Stabiele persoonlijkheid
– Sociaal
– Gedisciplineerd
– Pedagoog

Number of posts: 
572
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram