Het is groen en verslavend lekker. Bovendien ook nog eens erg gezond. De guacamole samen met de kip en de spinazie maak je in een handomdraai.
Recept spinazie, kip en guacamole
Ingrediënten:
- 400 gram kipfilet
- Twee avocado
- Rauwe blad spinazie
- Twee citroen
- 1 limoen
- 2 el olijfolie
- 2 tl kokosvet
- 5 koriandertakjes
- 1 groene chili peper
- Kleine ui
- Twee teentjes knoflook, geperst
- Olijfolie
- Zout
- Peper
- Kleine cherry tomaatjes
Bereiding:
De kip
- Meng de 2 citroenen (sap) + geperste knoflook + lepel olijfolie +peper&zout tot één geheel.
- Prik in de kipfilet een aantal kleine gaatjes met een vork of mes.
- Breng het geheel over de kipfilet en laat het 15 minuten intrekken.
- Bak vervolgens de kipfilet gaar in een koekenpan met kokosvet.
De spinazie
- Was de rauwe bladspinazie schoon met water.
- Meng de gewassen spinazie met een scheutje olijfolie tot één geheel.
De guacamole
- Versnipper de ui en de koriandertakjes, pers het knoflookteentje, snij de peper fijn, doe dit alles in een kom.
- Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil.
- Snijd de limoen door midden en knijp het limoensap over de ingrediënten.
Tip: Voeg nog wat cherry tomaatjes toe voor extra smaak.
Voeg tot slot de kip, spinazie en guacamole samen op een bord.
Voedingswaarde per persoon:
Kcal 554 calorieën
Koolhydraten 8 gram
Eiwitten 45 gram
Vetten 36 gram
Voedingswaarden:
Aantal personen: 3
Calorieën 1662 kcal
Koolhydraten 24 gram
Eiwitten 135 gram
Vetten 108 gram