Recept parelcouscous met garnalen
Parelcouscous met garnalen, een heerlijke variatie op de originele couscous. Couscous is een zeer populair gerecht uit Noord-Afrika. Het tarwemeel waarvan de parelcouscous wordt gemaakt heeft een rondere en dikkere vorm dan de originele couscous. De combinatie van parelcouscous, cocktailgarnalen en peterselie zorgt ervoor dat dit een gezonde, maar vooral smakelijke salade is.
Ingrediënten
- 100 gram parelcouscous
- 1 avocado
- 1 zoete punt paprika
- 4 takjesverse peterselie
- 4 takjesverse koriander
- 25 gram groene olijven
- 2 teentjes knoflook
- 200 gram cocktailgarnalen
- Snufje chilipoeder
- 1 citroen
- 2 theelepels kokosolie
- 1 eetlepel olijfolie extravierge
- Sap van een ½citroen (naar smaak)
- 1 eetlepel verse sinaasappelsap
Bereiding
- Kook de parelcouscous zoals staat aangegeven op de verpakking
- Snijd ondertussen de avocado in stukjes, de paprika in reepjes en de peterselie en koriander fijn.
- Verhit de kokosolie in de pan en bak de garnalen enkele minuten op hoog vuur. Pers direct de teentjes knoflook uit in de pan en voeg een snufje chilipoeder toe.
- Giet de parelcouscous af en meng de avocado, paprika, peterselie, koriander, olijven en garnalen erdoor.
- Rasp de helft van de schil van de citroen en strooi erover.
- Meng tot slot de olijfolie,1 eetlepel citroensap en 1 eetlepel sinaasappelsap door elkaar en sprenkel over het gerecht
Voedingswaarden
- 1127 kcal
- 86 gram koolhydraten
- 51 gram eiwitten
- 61 gram vetten
Heeft het gesmaakt? Probeer dan ook eens onze Humus en hüttenkäse wrap. Klik hier voor het recept!