Recept lasagne met courgette en aubergine
Lasagne met courgette en aubergine is een warme ovenschotel, gevuld met groenten en kaas. Dit is een vegetarische variant, maar zal in de smaak vallen bij zowel de vegetariërs als de vleeseters. De combinatie van verse groenten en gesmolten kaas geeft iets feestelijks aan dit gerecht. Het maakt niet uit in welk jaargetijden we zitten want dit gerecht smaakt altijd goed!
Tip: Voeg ook eens 200 gram gerookte zalm toe aan dit gerecht. Let er wel op dat het totaal aantal calorieën dan zal stijgen.
Ingrediënten (4-6 personen)
- 1 pak verse lasagne vellen (250 gram)
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 4 tomaten (groot)
- 300 gram roomkaas
- 100 gram oude kaas 48+
- Rasp van 1 citroen
- Peper en zout
- 1 theelepel tijm
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel rozemarijn
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de tomaten, courgette en aubergine in dunne plakken en gril ze in een pan of in de oven.
- Doe de roomkaas in een kom en roer het geheel los. Voeg de citroenrasp, zout, peper, tijm, oregano en rozemarijn toe en roer door elkaar.
- Doe in een ovenschaal een laag roomkaas mengsel, vervolgens een laag groenten en tot slot de lasagnevellen. Bouw zo de gewenste hoogte.
- Doe tot slot de geraspte kaas erover en bak de lasagne 30-45 minuten in de oven.
Voedingswaarden
- 2705 kcal
- 232 gram koolhydraten
- 97 gram eiwitten
- 151 gram vetten
Tip: Probeer ook eens onze gezonde kapsalon. Klik hier voor het recept!