Recept voor kruidige stoofvlees

Kruidig stoofvlees met kidneybonen en cacao

Recept kruidig stoofvlees met kidneybonen en cacao

Kruidig stoofvlees met kidneybonen en cacao, een geschikt gerecht als je een keer wat meer tijd hebt om te koken. De naam van de kidneyboon is afgeleid van de vorm van de boon, die min of meer op een nier lijkt. De boon is een bron van eiwitten en vezels. Als vlees worden magere runderlappen gebruikt die tevens een bron van eiwitten zijn. Het totaal aantal eiwitten in dit gerecht ligt daarom erg hoog. Door op het laatste cacao aan het gerecht toe te voegen, zorg je voor een unieke smaakbeleving!

Tip: Laat het vlees vooraf op kamertemperatuur komen.

Ingrediënten (4 personen)

  • 500 gram magere runderlappen
  • 6 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 ui (groot)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 rode peper
  • 150 gram winterwortel (1 stuk)
  • 2 tomaten (groot)
  • theelepels cacaopoeder
  • 250 ml rundvleesbouillon
  • 400 gram kidneybonen (blik)
  • Zout en peper

Bereiding

  1. Bestrooi het vlees met zout en peper en snijd in blokjes.
  2. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin.
  3. Schil ondertussen de winterwortel en snijd deze samen met de tomaat in  stukken. Snijd ook de knoflook en ui fijn en de rode peper in stukjes.
  4. Schep het vlees uit de pan en fruit de ui en knoflook in het bakvet.
  5. Schep de komijn, koriander, kaneel, rode peper en wortel erdoor en bak even mee.
  6. Schep de tomaat en cacao erdoor en bak +/- 3-4 minuten.
  7. Schep het vlees terug in de pan, giet de bouillon erbij en breng aan de kook.
  8. Laat op laag vuur +/- 2 uur zachtjes stoven.
  9. Haal de kidneybonen uit het blik en laat uitlekken en spoel het af.
  10. Roer de bonen 15 minuten voor het einde van de stooftijd erdoor en verwarm mee.

Voedingswaarden

  • 2533 kcal
  • 180 gram koolhydraten
  • 210 gram eiwitten
  • 83 gram vetten
Number of posts: 
459
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram