Recept Italian baked egg and vegetables
Italië staat bekend om haar heerlijke gerechten. Deze Italian baked egg bevestigd waarom. Het gerecht is ideaal als lunch te nuttigen. Daarnaast is het gerecht eenvoudig te maken en zeer voedzaam.
Ingrediënten
- 500 gram trostomaten
- 1 rode peper
- 1 courgette
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 4 gram basilicum
- ½ theelepel zout
- 1 snufje zwarte peper
- 4 eieren (L)
- 30 gram Parmezaanse kaas
- 4 theelepels kokosolie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verdeel de tomaten, courgette, paprika, uien, knoflook, zout en peper over de bakplaat met bakpapier. Laat wat kokosolie smelten en giet de olie over de groenten.
- Laat de groenten een half uur in de oven en roer het af en toe door elkaar tot de groenten bruin en gaar zijn.
- Verdeel de gesmolten kokosolie over vier schaaltjes.
- Verdeel de geroosterde groenten over de schaaltjes.
- Maak een kuiltje in het midden van de groenten en breek voorzichtig een ei in elk kopje.
- Bestrooi elk bakje met Parmezaanse kaas en plaats de kopjes op de bakplaat voor 20 tot 25 minuten of totdat de eieren goed gestold zijn.
- Serveer het geheel tot slot met de basilicum
Voedingswaarde totaal
Calorieën 941 kcal
Koolhydraten 44 gram
Eiwitten 59 gram
Vetten 58 gram
Probeer ook eens deze Egg with Frittata! Het recept vind je hier.