Italië staat bekend om haar heerlijke gerechten. Deze Italian baked egg bevestigd waarom. Het gerecht is ideaal als lunch te nuttigen. Daarnaast is het gerecht eenvoudig te maken en zeer voedzaam.
Ingrediënten
500 gram trostomaten
1 rode peper
1 courgette
1 ui
2 teentjes knoflook
4 gram basilicum
½ theelepel zout
1 snufje zwarte peper
4 eieren (L)
30 gram Parmezaanse kaas
4 theelepels kokosolie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verdeel de tomaten, courgette, paprika, uien, knoflook, zout en peper over de bakplaat met bakpapier. Laat wat kokosolie smelten en giet de olie over de groenten.
Laat de groenten een half uur in de oven en roer het af en toe door elkaar tot de groenten bruin en gaar zijn.
Verdeel de gesmolten kokosolie over vier schaaltjes.
Verdeel de geroosterde groenten over de schaaltjes.
Maak een kuiltje in het midden van de groenten en breek voorzichtig een ei in elk kopje.
Bestrooi elk bakje met Parmezaanse kaas en plaats de kopjes op de bakplaat voor 20 tot 25 minuten of totdat de eieren goed gestold zijn.
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.