De Boekweit wraps met geitenkaas en spinazie! Een van de eerste recepten die je tegenkomt als je wilt overstappen naar een gezondere levensstijl. Eenvoudig en simpel te bereiden zonder al te veel poespas. Er zitten geen geraffineerde suikers in. Het spreekt een hele duidelijke taal en zal je zeker helpen een gezondere levensstijl aan te nemen. Daarnaast zijn de boekweit wraps met geitenkaas en spinazie ontzettend lekker! Boekweit is een pseudo graan, een zaadje dat fijn gemalen wordt en heel geschikt is om tarwemeel mee te vervangen. Het bevat geen gluten en is daarom glutenvrij. Het is wel lekker om er twee eieren aan toe te voegen. Dit houdt het beslag goed romig en vol van smaak.
Ingrediënten
- 150 gram boekweitmeel
- 50 gram kastanje meel
- 2 eieren (M)
- 300 ml water
- Snufje zout
- 200 gram spinazie
- 1 teentje knoflook
- 1 ui (klein)
- 120 gram zachte geitenkaas
- Peper en zout naar smaak
- 12 gram verse basilicum
- 1 tomaat (groot)
- 3 theelepels kokosolie
Bereiding
- Doe alle ingrediënten in een kom en meng met een garde alles goed door elkaar tot een mooi egaal beslag.
- Zet een pan op het vuur en doe wat kokosolie erin.
- Giet een deel van het beslag in de pan en verdeel het gelijkmatig in de pan.
- Bak totdat beide kanten mooi gaar en goudbruin zijn.
- Haal voorzichtig uit de pan met een grote spatel.
- Herhaal het bakken totdat het beslag op is.
- Snijd de knoflook, ui en tomaat in stukjes
- Verhit (of erna) een wok pan met kokosolie en fruit daarin de knoflook en het uitje.
- Voeg vervolgens de spinazie toe en als het gaar is even uit laten lekken.
- Besmeer tot slot een wrap met de zachte geitenkaas en leg daarover een reepje van de spinazie. Leg daarover de tomaat en verse basilicum en rol de wrap op.
Calorie en nutriënten inname
- Calorieën 1416 kcal
- Koolhydraten 164 gram
- Eiwitten 58 gram
- Vetten 55 gram