Afzien van lekker eten heb ik niet gedaan

Effectiviteit van het programma

In augustus ben ik begonnen bij TLV met het doel een stuk gespierder en strakker te worden. Voor me zag ik een tijd waarin ik vooral moest afzien. Afzien in de sportschool maar ook afzien van lekker eten. Deze aanname bleek maar half waar. Afzien in de sportschool moest ik zeker en daarvan is zeker het resultaat te zien. Ik ben voelbaar en zichtbaar sterker geworden.

Afzien van lekker eten heb ik niet gedaan; ik heb juist geleerd wat eigenlijk lekker is. Veel van wat ik at vond ik lekker vanwege de hoge hoeveelheden suiker die erin zaten. Sinds ik begonnen ben bij deze heren hebben ze mij gefaseerd mijn voeding laten aanpassen. Stap voor stap at ik minder kant en klaar voedsel en hield ik meer rekening met wanneer ik zou moeten eten. Zelf ben ik gek op koken dus dit viel mooi samen.

Wat ze mij vertelden te doen was voor mij geen nieuwe informatie. Wat juist werkte aan hun programma is dat de aanpassingen verspreid over weken moest gebeuren. Is mijn levenswijze compleet aangepast naar hun ideeën? Nee dat niet. Mijn verschillende bezigheden en omstandigheden zorgden dat ik niet alles kon of wilde doen zoals ze mij voorschreven. Ik heb van hun overgenomen wat werkte voor mij en wat niet bij mij paste deed ik niet.

Communicatie 

De communicatie met de heren verliep erg fijn. Er was in ieder geval wekelijks even contact over de mail hoe het met mij ging en hoe het ging met de verschillende trainingen. Als ik ergens vragen over had of als iets in een programma niet lekker liep, werd er snel adequaat gereageerd. 

Kwaliteit van de schema’s

De schema’s zijn uitermate persoonlijk ingericht. In het begin kwam het wel eens voor dat een schema niet helemaal haalbaar was i.v.m. de toegankelijkheid van de toestellen, maar in overleg was er altijd snel een oplossing te vinden.

Sommige schema’s waren wel leuker dan anderen, maar de hoeveelheid oefeningen en schema’s waren zo gevarieerd dat ik met niet verveeld heb.

Eindresultaat

Als ik eerlijk ben heb ik niet al mijn einddoelen gehaald die ik aan het begin aan Bram en Melvin heb gegeven. Ik kan zwak doen en zeggen dat het aan verschillende redenen gelegen heeft en al hebben die zeker niet geholpen, de voornaamste reden was toch vooral ikzelf. Ik heb mezelf over de gehele periode maar voor 70% ingezet en dus is het ook niet raar dat ik maar voor 70% heb bereikt wat ik wilde bereiken.

Ik kijk met plezier terug op de tijd die ik aan dit programma heb besteed en ben erg blij met de dingen die ik geleerd heb over mezelf.

Online begeleiding

Wil jij ook zo’n mooi resultaat behalen? Neem dan hier contact met ons op.

Number of posts: 
568
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram