Recept ovenschotel met aardappel en kip
We hebben weer een heerlijk gerecht voor je klaarstaan! Ovenschotel met aardappel en kip. De ovenschotel is in vergelijking met de meeste schotels, erg snel klaar te maken. Je kan er ook nog voor kiezen om de schil om de aardappel te laten als je daarvan houdt. Dit scheelt je tijd en werk. Door de aardappelen krijg je flink wal koolhydraten binnen en dankzij de kip flink wat eiwitten. Olijfolie en fetakaas bevatten vooral veel vetten.
Ingrediënten (4 personen)
- 800 gram aardappelen
- 500 gram kipfilet
- 3 teentjes knoflook
- 2 theelepels rozemarijn
- 2 eetlepels olijfolie extravierge
- 40 gram zongedroogde tomaten
- Snufje zout
- Snufje peper
- 4 takjes tijm
- 100 gram fetakaas
- 500 gram cherrytomaatjes
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de zongedroogde tomaten en kipfilet in stukjes en de aardappels in langwerpige stukken.
- Pers de knoflook uit in een schaaltje en meng dit met de rozemarijn en olijfolie. Breng dit op smaak met zout en peper.
- Vul de ovenschaal met de zongedroogde tomaten, tijm, aardappelen en kip en bestrooi het geheel met de olie dressing. Roer het goed door elkaar.
- Zet de ovenschaal in de oven en bak het geheel 45 minuten.
- Snijd ondertussen de feta in blokjes en halveer de tomaatjes. Verdeel dit na een baktijd van 30 minuten over het gerecht en bak 15 minuten mee.
Voedingswaarden
- 2206 kcal
- 172 gram koolhydraten
- 191 gram eiwitten
- 78 gram vetten
Nog zo’n heerlijk recept proberen? Klik dan hier voor het recept van een hele kip uit de oven.