We hebben weer een heerlijk gerecht voor je klaarstaan! Ovenschotel met aardappel en kip. De ovenschotel is in vergelijking met de meeste schotels, erg snel klaar te maken. Je kan er ook nog voor kiezen om de schil om de aardappel te laten als je daarvan houdt. Dit scheelt je tijd en werk. Door de aardappelen krijg je flink wal koolhydraten binnen en dankzij de kip flink wat eiwitten. Olijfolie en fetakaas bevatten vooral veel vetten.
Ingrediënten (4 personen)
800 gram aardappelen
500 gram kipfilet
3 teentjes knoflook
2 theelepels rozemarijn
2 eetlepels olijfolie extravierge
40 gram zongedroogde tomaten
Snufje zout
Snufje peper
4 takjes tijm
100 gram fetakaas
500 gram cherrytomaatjes
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de zongedroogde tomaten en kipfilet in stukjes en de aardappels in langwerpige stukken.
Pers de knoflook uit in een schaaltje en meng dit met de rozemarijn en olijfolie. Breng dit op smaak met zout en peper.
Vul de ovenschaal met de zongedroogde tomaten, tijm, aardappelen en kip en bestrooi het geheel met de olie dressing. Roer het goed door elkaar.
Zet de ovenschaal in de oven en bak het geheel 45 minuten.
Snijd ondertussen de feta in blokjes en halveer de tomaatjes. Verdeel dit na een baktijd van 30 minuten over het gerecht en bak 15 minuten mee.
Voedingswaarden
2206 kcal
172 gram koolhydraten
191 gram eiwitten
78 gram vetten
Nog zo’n heerlijk recept proberen? Klik dan hier voor het recept van een hele kip uit de oven.
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.