Het recept voor mihoen salade

Mihoensalade

Recept mihoensalade

Vandaag staat er een heerlijke mihoensalade op het menu. Mihoen is een noedelsoort, afkomstig uit China. Deze noedelsoort is gemaakt van rijstbloem en niet van tarwe. In dit gerecht wordt de mihoen gecombineerd met kip, groenten en rauwe cashewnoten. Wij weten zeker dat je deze combinatie heerlijk zal vinden! Daarnaast krijg je door dit gerecht weer een hoop goede voedingstoffen binnen.

Ingrediënten (2 personen)

  • 150 gram mihoen
  • 1 rode paprika
  • 200 gram broccoli
  • 60 gram bosui
  • 30 gram rauwe cashewnoten
  • 6 eetlepels ketjap manis
  • ½ limoen
  • 200 gram kipfilet
  • 2 theelepels kokosolie
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Kook de mihoen zoals staat aangegeven op de verpakking.
  2. Kook ook de broccoli beetgaar.
  3. Snijd ondertussen de paprika in stukjes en de bosui in ringetjes.
  4. Rooster de cashewnoten in een droge pan goudbruin.
  5. Giet de mihoen af en spoel af met koud water en zet weg.
  6. Verhit de kokosolie in de pan en bak de kip gaar tot een mooie goudbruine kleur.
  7. Meng ondertussen de sojasaus, sap van de halve limoen en wat zwarte peper in een schaaltje.
  8. Snijd de broccoli in kleine roosjes en doe dit samen met de paprika en bosui door de mihoen.
  9. Giet de sojasaus-limoen dressing over de mihoen.
  10. Voeg tot slot de kip en de cashewnoten toe.

Voedingswaarden

  • 1087 kcal
  • 92 gram koolhydraten
  • 88 gram eiwitten
  • 39 gram vetten

Heeft het gesmaakt? Probeer dan ook eens onze volkoren penne met asperges. Klik hier voor het recept!

Number of posts: 
459
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram