Recept mihoensalade
Vandaag staat er een heerlijke mihoensalade op het menu. Mihoen is een noedelsoort, afkomstig uit China. Deze noedelsoort is gemaakt van rijstbloem en niet van tarwe. In dit gerecht wordt de mihoen gecombineerd met kip, groenten en rauwe cashewnoten. Wij weten zeker dat je deze combinatie heerlijk zal vinden! Daarnaast krijg je door dit gerecht weer een hoop goede voedingstoffen binnen.
Ingrediënten (2 personen)
- 150 gram mihoen
- 1 rode paprika
- 200 gram broccoli
- 60 gram bosui
- 30 gram rauwe cashewnoten
- 6 eetlepels ketjap manis
- ½ limoen
- 200 gram kipfilet
- 2 theelepels kokosolie
- Peper en zout
Bereiding
- Kook de mihoen zoals staat aangegeven op de verpakking.
- Kook ook de broccoli beetgaar.
- Snijd ondertussen de paprika in stukjes en de bosui in ringetjes.
- Rooster de cashewnoten in een droge pan goudbruin.
- Giet de mihoen af en spoel af met koud water en zet weg.
- Verhit de kokosolie in de pan en bak de kip gaar tot een mooie goudbruine kleur.
- Meng ondertussen de sojasaus, sap van de halve limoen en wat zwarte peper in een schaaltje.
- Snijd de broccoli in kleine roosjes en doe dit samen met de paprika en bosui door de mihoen.
- Giet de sojasaus-limoen dressing over de mihoen.
- Voeg tot slot de kip en de cashewnoten toe.
Voedingswaarden
- 1087 kcal
- 92 gram koolhydraten
- 88 gram eiwitten
- 39 gram vetten
Heeft het gesmaakt? Probeer dan ook eens onze volkoren penne met asperges. Klik hier voor het recept!