Personal Trainer Anne Wester

ZERO23 Trainer: Anne Wester

Paspoort Anne Wester

Naam: Anne Wester
Leeftijd: 27-04-1989
Woonplaats: Heerhugowaard
Burgerlijke staat: relatie
Sportieve achtergrond: turnen en taekwondo
Functie: trainer

Hoe ben je bij ZERO23 terecht gekomen?
Ik moest tijdens mijn sportopleiding stagelopen en kwam terecht op een sportschool waar Arjan mijn stagebegeleider was. Op het moment dat hij de gym in Bloemendaal opende, vroeg hij of ik daar trainingen wilde verzorgen.

Wat is je achtergrond in de sport?
Van jongs af aan ben ik altijd al met sporten bezig geweest. Ik heb verschillende sporten beoefend. In taekwondo heb ik de zwarte band behaald en met turnen ben ik tot het NK gekomen. Tijdens en naast de sportopleiding heb ik ook diverse groepslesdiploma’s gehaald.

Wat maakt ZERO23 voor jou uniek?
Alle trainers zijn professioneel, hebben de juiste diploma’s en genoeg ervaring. Dit gaat hand in hand met het behalen van de doelstellingen van onze cliënten. Verder is de sfeer goed waardoor iedereen zich thuis voelt – iets wat ik zelf ook erg belangrijk vind.

Wat vind je het leukst aan je werk?
Elk mens en iedere groep is anders. Dit maakt de trainingen afwisselend en uitdagend. Omdat we veel met functionele oefeningen werken zijn de mogelijkheden oneindig, waardoor het geven van een training nooit saai wordt. Het is geweldig om te zien hoe het zelfvertrouwen van een klant groeit, en hoe ze oefeningen uitvoeren waarvan ze het nooit hadden verwacht. Verder hou ik ook van het sociale aspect en houd ik ervan om te luisteren naar de verhalen en ervaringen van mensen.

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?
Vrienden opzoeken, lekker lunchen, wandelen, sporten. Net waar ik die dag zin in heb ;).

Wat is voor jou de belangrijkste trainingstip?
Heb geduld. Mensen willen vaak te snel: dan gaan ze van nietsdoen naar vijf keer in de week trainen. Dit houden ze logischerwijs niet vol, waardoor ze gefrustreerd raken en binnen de kortste keren terug bij af zijn. Geef jezelf de tijd. Neem genoeg met kleine(re) resultaten. Zo houd je het vol en verandert je levensstijl echt voor het leven.

Wat vind jij de meest overschatte oefening?
Cardio, als het gaat om afvallen. Veel vrouwen denken nog steeds dat cardio dé beste manier is om af te vallen. Ook denken ze dat krachttraining ervoor zorgt dat ze kunnen solliciteren naar de nieuwste filmrol van Arnold Schwarzenegger. Niets is minder waar. Gelukkig is er al veel meer bekend over de positieve effecten van krachttraining in combinatie met het verliezen van gewicht, maar voeding blijft de sleutel.

Op welke muziek train je het liefst?
House/deephouse

Welke vijf woorden omschrijven jou het best?

  • Spontaan
  • Tikkeltje ongeduldig
  • Sociaal
  • Energiek
  • Humoristisch
Number of posts
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram