Recept volkoren spaghetti met gebakken ricotta
Heb jij wel eens volkoren spaghetti met gebakken ricotta gegeten? Zo niet, dan raden wij jou aan om dit onderstaande recept eens te proberen! Ricotta is een zachte Italiaanse kaas die gemaakt wordt van koeien- of schapenmelk. Het heeft een frisse en milde smaak. Daarnaast heeft deze kaassoort een laag vetgehalte. Door de ricotta te bakken en te combineren met de volkoren pasta en frisse cherrytomaatjes, ontstaat er een geweldige combinatie die geweldig zal smaken!
Ingrediënten (4 personen)
- 6 theelepels kokosolie
- ½ bosje verse tijm
- 4 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 1 citroen
- 50 stuks cherry tomaatjes
- 250 gram ricotta
- 360 gram volkoren spaghetti
- 30 gram rucola
- 2 eetlepels balsamico azijn
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Smelt de kokosolie en doe in een schaaltje.
- Houd de verse tijm 3 seconden onder de hete kraan en ris de blaadjes bij de kokosolie.
- Snijd de knoflook in plakjes en de rode peper in ringetjes en doe het in bij de tijm en kokosolie.
- Rasp de citroenschil erboven, voeg een snufje zout en peper toe en roer goed door elkaar.
- Leg de tomaatjes in een ovenschaal.
- Bestrijk de ricotta met de gekruide olie en leg hem in het midden van de ovenschaal. Strijk de rest van de olie over de tomaatjes.
- Giet een scheutje water in de ovenschaal en zet het geheel voor 45 minuten in de oven.
- Kook na 35 minuten de spaghetti zoals staat aangegeven op de verpakking.
- Haal de ricotta en de tomaatjes uit de ovenschaal.
- Giet de spaghetti af en leg het in de ovenschaal.
- Knijp wat citroensap uit over de spaghetti en maak het af met wat zout en peper naar smaak. Roer dit geheel goed door elkaar.
- Was de rucola onder de kraan en in een sla centrifuge.
- Scheur de ricotta erover en garneer met de rucola. Meng alles weer goed door elkaar en maak het geheel af met wat balsamico
Voedingswaarden
- 2019 kcal
- 274 gram koolhydraten
- 76 gram eiwitten
- 73 gram vetten
Heeft het gesmaakt? Probeer dan ook eens onze volkoren penne met asperges. Klik hier voor het recept!