In het vorige seizoen van TLV TV hebben wij een heerlijk eiwit pannenkoeken recept met jullie gedeeld. Wij willen graag nóg een eiwit pannenkoeken recept met jullie delen. Wij weten zeker dat dit nieuwe recept in de smaak gaat vallen!
Video: Vanille eiwit pannenkoeken
Benodigdheden
- een pan
- olie/vet, wij gebruiken altijd kokosvet
- een lepeltje
- blender/staafmixer, is overigens niet noodzakelijk maar zorgt wel voor een mooi beslag.
- Soeplepel om het beslag in de pan te doen
Ingrediënten
- 150 gram eieren
- 95 gram ei-eiwit
- 250 gram amandelmelk (ongezoet)
- 102 gram vanille whey eiwit (isolaat)
- 180 gram havermout
- 12 gram kokosolie
- 354 gram senoble kwark
Bereiding
- Doe alle ingrediënten in een kom, behalve de kokosolie, en mix het geheel tot een mooi beslag.
- Zet de pan op het vuur en doe de kokosolie erin.
Schenk met een soeplepel het beslag in de pan en laat het op laag vuur een paar minuten staan. Draai de pannenkoek(en) om en laat nog een paar minuten staan op laag vuur.
Tip 1: Als je een teppanyaki plaat hebt, dan zet je de plaat op 150 graden. Je kan vervolgens meerdere pannenkoeken tegelijk klaarmaken.
Tip 2: Tijdens het bakken van je pannenkoeken kan je ook alvast maaltijden klaarmaken voor de dagen die komen gaan.
Met dit beslag hebben wij 22 pannenkoekjes gemaakt.
Voedingswaarde per pannenkoek:
77,5 kcal
5,8 gram koolhydraten
7,8 gram eiwitten
2,5 gram vetten
Wil jij een complete maaltijd?
Doe als topping wat kwark (in dit geval senoble kwark), honing, blauwe bessen en/of frambozen erop.
6 vanille pancakes
35 gram blauwe bessen
35 gram frambozen
75 gram senoble kwark
15 gram honing
Voedingswaarde
603 kcal
55 gram koolhydraten
53 gram eiwitten
17 gram vetten