Scheidsrechter zijn is ook topsport...
12 januari 2015 

Scheidsrechter zijn is ook topsport...

Ik ben nooit ontevreden geweest over mijn lichaam. Ik was niet meer zo afgetraind als vroeger, maar daar had ik mij bij neergelegd. Ik zag mezelf als een gezonde Hollandse vrouw…. Totdat ik te horen kreeg dat ik te breed was om internationaal beachvolleybal scheidsrechter te worden. De wereld volleybalbond (FIVB) had een nieuwe regel ingevoerd, waardoor mijn buikomvang 4 cm te breed was. Toen ik dat hoorde ging er een knop om. Natuurlijk had ik als vrouw wel eens geprobeerd om mijn vetpercentage te verlagen, maar nooit serieus.

Hun aanpak sprak mij aanresultaat-simone-tlv-begeleiding

Ik sportte vroeger zo’n vijf keer per week. Ik wist dat ik mijn voeding moest veranderen wilde ik het gewenste resultaat bereiken. Na twee maanden zelf op mijn voeding te letten wist ik dat ik meer begeleiding nodig had. Ik heb mij toen aangemeld bij Training, Lifestyle en Voeding, want wie kunnen je nou beter hierbij helpen dan twee judoka’s die dagelijks met hun gewicht bezig zijn. Zij weten als geen ander hoe je kunt afvallen zonder veel spiermassa te verliezen. Hun aanpak sprak mij aan. Online begeleiding met een langzame opbouw, zodat het niet tijdelijk diëten is, maar een verandering voor het leven. 

Nooit het “dieet” gevoel

Ik kan ook oprecht zeggen dat ik nooit het gevoel heb gehad dat ik aan het diëten was. De veranderingen komen geleidelijk, waardoor je langzaam je patronen verandert. De verandering is voor de rest van je leven. Natuurlijk drink ik nog wel eens een biertje in de kroeg of eet ik een chocolade toetje, maar altijd in het weekend en het blijft binnen de perken. Van die cheat momenten kan ik enorm genieten.

Na 6 maanden begeleiding staat niets meer tussen mij en mijn droom. Ik heb nu zelfs 10 cm speling op mijn buikomvang. Mijn buik staat dus letterlijk niet meer in de weg om internationaal beachvolleybal scheidsrechter te worden. Bedankt mannen!

Over de schrijver
Reactie plaatsen