Scheidsrechter zijn is ook topsport

Scheidsrechter zijn is ook topsport...

Ik ben nooit ontevreden geweest over mijn lichaam. Ik was niet meer zo afgetraind als vroeger, maar daar had ik mij bij neergelegd. Ik zag mezelf als een gezonde Hollandse vrouw…. Totdat ik te horen kreeg dat ik te breed was om internationaal beachvolleybal scheidsrechter te worden. De wereld volleybalbond (FIVB) had een nieuwe regel ingevoerd, waardoor mijn buikomvang 4 cm te breed was. Toen ik dat hoorde ging er een knop om. Natuurlijk had ik als vrouw wel eens geprobeerd om mijn vetpercentage te verlagen, maar nooit serieus.

Hun aanpak sprak mij aan

Ik sportte vroeger zo’n vijf keer per week. Ik wist dat ik mijn voeding moest veranderen wilde ik het gewenste resultaat bereiken. Na twee maanden zelf op mijn voeding te letten wist ik dat ik meer begeleiding nodig had. Ik heb mij toen aangemeld bij ZERO23 Health Studios, want wie kunnen je nou beter hierbij helpen dan twee judoka’s die dagelijks met hun gewicht bezig zijn. Zij weten als geen ander hoe je kunt afvallen zonder veel spiermassa te verliezen. Hun aanpak sprak mij aan. Online begeleiding met een langzame opbouw, zodat het niet tijdelijk diëten is, maar een verandering voor het leven. 

Nooit het “dieet” gevoel

Ik kan ook oprecht zeggen dat ik nooit het gevoel heb gehad dat ik aan het diëten was. De veranderingen komen geleidelijk, waardoor je langzaam je patronen verandert. De verandering is voor de rest van je leven. Natuurlijk drink ik nog wel eens een biertje in de kroeg of eet ik een chocolade toetje, maar altijd in het weekend en het blijft binnen de perken. Van die cheat momenten kan ik enorm genieten.

Na 6 maanden begeleiding staat niets meer tussen mij en mijn droom. Ik heb nu zelfs 10 cm speling op mijn buikomvang. Mijn buik staat dus letterlijk niet meer in de weg om internationaal beachvolleybal scheidsrechter te worden. Bedankt mannen!

Number of posts: 
568
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram