Scheidsrechter zijn is ook topsport...
Scheidsrechter zijn is ook topsport...
12 januari 2015 

Scheidsrechter zijn is ook topsport...

Ik ben nooit ontevreden geweest over mijn lichaam. Ik was niet meer zo afgetraind als vroeger, maar daar had ik mij bij neergelegd. Ik zag mezelf als een gezonde Hollandse vrouw…. Totdat ik te horen kreeg dat ik te breed was om internationaal beachvolleybal scheidsrechter te worden. De wereld volleybalbond (FIVB) had een nieuwe regel ingevoerd, waardoor mijn buikomvang 4 cm te breed was. Toen ik dat hoorde ging er een knop om. Natuurlijk had ik als vrouw wel eens geprobeerd om mijn vetpercentage te verlagen, maar nooit serieus.

Hun aanpak sprak mij aan

Ik sportte vroeger zo’n vijf keer per week. Ik wist dat ik mijn voeding moest veranderen wilde ik het gewenste resultaat bereiken. Na twee maanden zelf op mijn voeding te letten wist ik dat ik meer begeleiding nodig had. Ik heb mij toen aangemeld bij ZERO23 Health Studios, want wie kunnen je nou beter hierbij helpen dan twee judoka’s die dagelijks met hun gewicht bezig zijn. Zij weten als geen ander hoe je kunt afvallen zonder veel spiermassa te verliezen. Hun aanpak sprak mij aan. Online begeleiding met een langzame opbouw, zodat het niet tijdelijk diëten is, maar een verandering voor het leven. 

Nooit het “dieet” gevoel

Ik kan ook oprecht zeggen dat ik nooit het gevoel heb gehad dat ik aan het diëten was. De veranderingen komen geleidelijk, waardoor je langzaam je patronen verandert. De verandering is voor de rest van je leven. Natuurlijk drink ik nog wel eens een biertje in de kroeg of eet ik een chocolade toetje, maar altijd in het weekend en het blijft binnen de perken. Van die cheat momenten kan ik enorm genieten.

Na 6 maanden begeleiding staat niets meer tussen mij en mijn droom. Ik heb nu zelfs 10 cm speling op mijn buikomvang. Mijn buik staat dus letterlijk niet meer in de weg om internationaal beachvolleybal scheidsrechter te worden. Bedankt mannen!

Over de schrijver
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23. Daarnaast ben ik Nederlands Kampioen Judo geworden onder de 15 jaar en heb ik daarna nog op verschillende judotoernooien gestaan – waaronder het EK. Ook stond ik bij de senioren enkele keren op het podium. Doordat ik op jonge leeftijd al in aanraking kwam met de topsport ontstond er bij mij al vroeg interesse in het optimaliseren van voeding en training. Ik heb verschillende certificaten en diploma’s gehaald en ben jarenlang begeleid door Paul Lammers, een van de beste krachttrainers van Nederland. Ik blijf mijn kennis tot op de dag van vandaag bijspijkeren om mijn klanten zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.
Reactie plaatsen