Recept salade met bieten, feta en sinaasappel
Een vegetarische salade met bieten, feta en sinaasappel, heerlijk als lunch of avondeten. De salade zit vol met gezonde en lekkere ingrediënten. Al deze ingrediënten bij elkaar, maken het tot een smakelijk geheel. Zorg ervoor dat de sinaasappel rijp en zoet van smaak is, wanneer je dit gerecht gaat klaarmaken.
Ingrediënten
- 2 theelepels kokosolie
- 150 gram zoete aardappel
- 1 gram kaneel
- 1 kwart (groot)sinaasappel
- 75 gram spinazie
- 100 gram rode bietjes
- 1 theelepel balsamico
- 50 gram Griekse feta
- 15 gram pistachenoten
Bereiding
- Kook de zoete aardappels en rode bietjes.
- Snijd de zoete aardappels in schijfjes en rasp de rode bietjes.
- Verhit de kokosolie in de pan en bak de zoete aardappel op middel-laag vuur. Strooi tijdens het bakken de kaneel erover.
- Schil ondertussen de sinaasappel. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit en vang het vocht op.
- Was de spinazie onder de kraan en in een sla centrifuge.
- Meng in een schaal de spinazie en bietjes met de balsamico dressing en het opgevangen sinaasappelsap. Breng op smaak met peper en zout.
- Schep de aardappeltjes door de spinazie en verkruimel de feta erover en garneer met de sinaasappelpartjes en pistachenoten.
Voedingswaarden
- 533 kcal
- 46 gram koolhydraten
- 16 gram eiwitten
- 31 gram vetten
Nog zo’n heerlijk recept proberen? Klik dan hier voor het recept van linzensalade met mozzarella!