Tijdens het diner op eerste kerstdag passeerde o.a. deze salade de revue. Gezond en ontzettend lekker!
Recept salade in een bakje van filodeeg
Ingrediënten:
- 80 gram (bolletje) verse geitenkaas
- 25 gram gemengde salade
- 10 gram spekjes
- 15 gram rode bieten
- 15 gram rauwe walnoten
- 6 gram rode punt paprika
- 25 gram sinaasappel & gember jam (ST. Dalfour)
- 2 vellen filodeeg
- 5 gram roomboter
Bereiding:
- Doe de filodeeg in een vorm naar keuze. Smeer deze vorm in met roomboter, zodat de filodeeg niet blijft plakken aan de vorm. Doe de vorm met filodeeg voor circa 5 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
- Was de sla in een sla centrifuge.
- Bak de spekjes kort in de pan (boter of olie niet nodig) en snij ze vervolgens in stukjes.
- Koop de rode bietjes al gekookt (bij de groenteboer o.a. te verkrijgen) en snij ze in stukjes.
- Rasp of snij de paprika in dunne reepjes.
- Doe de geitenkaas voor een paar minuten op de stand ‘grill’ in de oven voor ongeveer 2 minuten. Zorg ervoor dat de kaas niet smelt.
- Doe de sla in een kommetje van filodeeg en leg de geitenkaas in het midden. Doe over de geitenkaas de jam en reepjes paprika. Strooi tot slot de spekjes, rode bieten en walnoten over de salade.
Het bakje van filodeeg is in principe niet nodig, maar tijdens een etentje is het wel een mooie decoratie.
De voedingswaarde hierboven zijn inclusief de filodeeg en roomboter. Wanneer je de filodeeg (en roomboter) niet op eet, schrap je al 204 kcal.
Voedingswaarden:
Aantal personen: 1
Calorieën 597 kcal
Koolhydraten 48 gram
Eiwitten 20 gram
Vetten 35 gram