Recept salade caprese
Een salade caprese, iedereen kent het wel. Het gerecht is zeer eenvoudig klaar te maken en valt bij veel mensen in de smaak. Dit gerecht is bedoeld als salade maar je kan de caprese ook als hapjes opdienen. Je gebruikt dan cherrytomaatjes in plaats van grote tomaten en prikt deze vervolgens samen met de mozzarella en het blaadje basilicum op een satéprikker. Dit ziet er erg leuk uit! Het geheel besprenkel je vervolgens met olijfolie en het hapje is klaar om geserveerd te worden. In dit recept wordt er olijfolie als garnering gebruikt maar pesto is ook erg lekker om te gebruiken.
Ingrediënten
- 50 gram buffel mozzarella
- 50 gram tomaat
- 2 eetlepels verse basilicum
- ½ eetlepelolijfolie extra vierge
Bereiding
- Snijd de tomaat in plakjes en pluk een aantal basilicumblaadjes.
- Laat de mozzarella uitlekken en dep het droog met een keukenpapier.
- Snijd vervolgens de mozzarella in plakjes en verdeel over een bord.
- Leg de plakjes tomaat erover en garneer het geheel met de basilicumblaadjes en olijfolie.
Voedingswaarden
- 190 kcal
- 4 gram koolhydraten
- 11 gram eiwitten
- 14 gram vetten
Nog een gerecht dat erg snel klaar te maken is maar heerlijk smaakt? Klik dan hier voor het recept van een tosti avocado geitenkaas.